Skip to main content

Η Βούλα Πατουλίδου παρουσίασε το έργο του ΟΤΘ στο ΕΒΕΘ

Νέες στρατηγικές συνεργασίες, όπως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τον Δρόμο του Μεταξιού - Σχετικό συνέδριο τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη

Τα μνημεία και ιδιαίτερα όσα περιλαμβάνονται στον παγκόσμιο χάρτη της Unesco, η γαστρονομία και η αναψυχή αποτελούν τα «δυνατά χαρτιά» του τουρισμού της Θεσσαλονίκης, πάνω στα οποία βασίζονται σχετικά προγράμματα και δράσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με στόχο τη συνεχή ποσοτική και ποιοτική αύξηση των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην πόλη.

Αυτό επισήμανε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) κα. Βούλα Πατουλίδου, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του έργου του Οργανισμού σε τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κα. Πατουλίδου ευχαρίστησε ιδιαίτερα θερμά το ΕΒΕΘ, καθώς το Επιμελητήριο, αποτελώντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη του, στήριξε από την αρχή και αδιάλειπτα το έργο του Οργανισμού και αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία που έχει με τον εκπρόσωπο του ΕΒΕΘ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΘ, κ. Χάρη Αλεξόπουλο.

Ακόμη, επισήμανε ότι ο Οργανισμός, στοχεύοντας στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Θεσσαλονίκης, προωθεί νέες στρατηγικές συνεργασίες, όπως με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για τον Δρόμο του Μεταξιού, μάλιστα, τον προσεχή Οκτώβριο, θα διοργανωθεί σχετικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, ο Ο.Τ.Θ. προσδίδει ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα στον ψηφιακό τουρισμό, διαθέτοντας το portal www.thessaloniki.travel, το οποίο είναι μεταφρασμένο σε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, κινεζικά, ρωσικά) και για το οποίο η κα. Πατουλίδου υπογράμμισε ότι φιλοδοξεί πως μέσα στον Ιούνιο θα ξεπεράσει τις ένα εκατομμύριο μοναδικές επισκέψεις, ενώ σύντομα θα είναι μεταφρασμένο και στα ιταλικά.

Επιπλέον, πριν από λίγες ημέρες, άρχισε να διατίθεται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και ο χάρτης «Thessaloniki roadplan and sights», στην αγγλική γλώσσα, που συμπεριλαμβάνει συνολικά 49 σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και διανέμεται στους επισκέπτες της πόλης από τα ξενοδοχεία. Ο χάρτης περιλαμβάνει επίσης και τα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Βεργίνα, Δίον, Πέλλα, Όλυμπος, Στάγειρα, Αμφίπολη, Αλιστράτη, Έδεσσα, Πετράλωνα κα), με τα οποία συνδέεται οδικά η Θεσσαλονίκη σε απόσταση περίπου μιας ώρας.

Τέλος, η κα. Πατουλίδου στην παρουσίαση της στάθηκε ιδιαίτερα στην δυναμική της τουριστικής ανάπτυξης, η οποία αυξάνεται μέσα από τις αθλητικές διοργανώσεις, τα συνέδρια, αλλά και από πρωτοβουλίες όπως το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μνημείων Θεσσαλονίκης, που συνδυάζει πολιτισμό και αθλητισμό και πραγματοποιείται σε λίγες ημέρες (από τις 8-10 Ιουνίου).

Φωτογραφία αρχείου