Skip to main content

Οι βουλευτές από τις αγροτικές περιοχές και η επιστροφή της Νάντιας

Οι βουλευτές της ΝΔ από τις αγροτικές περιοχές, η επιστροφή της Νάντιας στον ακτιβισμό και μία ακομά παγκόσμια πρωτοτυπία για την Ελλάδα.

Όταν λένε οι βουλευτές της Ν.Δ., που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές, ότι δεν μπορούν να ψηφίσουν μέτρα φορολόγησης αγροτών, και ζητούν να βρεθούν άλλα ισοδύναμα, έχουν πολιτικό αλλά και ηθικό χρέος, να διευκρινίσουν από ποια ή ποιες άλλες κοινωνικές τάξεις επιθυμούν να υπάρξουν τα ισοδύναμα.

Ποιοι άλλοι δηλαδή πρέπει να πληγούν, και να πληρώσουν όσα δεν θέλουν οι βουλευτές να πληρώσουν οι αγρότες. Αυτό επιβάλλει η εντιμότητα, αλλιώς χαρακτηρίζεται άκρατος λαϊκισμός σε βάρος Ελλήνων από τους οποίους δεν θηρεύουν ψήφους.

Έμαθαν μια ζωή να κρίνουν τους πάντες και τα πάντα, με αυθαίρετα συμπεράσματα και δυσφημιστικούς χαρακτηρισμούς, και τώρα που κρίνονται οι ίδιοι δείχνουν την αντιδημοκρατική τάση τους και την πίστη στην ιδεολογία του ολοκληρωτισμού. Αρχή άνδρα δείκνυσι, Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου και Λεουτσάκο και Λαπαβίτσα και λοιποί.

Το θετικό από όλη αυτήν την ιστορία, είναι ότι μεγάλο τμήμα του λαού -όχι όλοι, επειδή από κολλημένους άλλο τίποτε- κατάλαβε επί τέλους τι σημαίνει «προοδευτικός». Δηλαδή, το ελάχιστο έως το τίποτα, που με αθέμιτους τρόπους βγήκε στην επιφάνεια, καθορίζοντας για δεκαετίες την πορεία αυτού του τόπου. Σιγά-σιγά, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (και για να μη ξεχνάμε τον εκπαιδευτικό ρόλο του Καλλισθένη, ο «κατεργάρης» ήταν ο καταδικασμένος «σε έργο» [= κάτεργο] κωπηλάτης στις γαλέρες, που είχε συγκεκριμένη θέση στο  πάγκο με τα κουπιά. Αυτοί, λοιπόν οι «προοδευτικοί» του τίποτα καιρός να γυρίσουν στον πάγκο τους).

Το υπουργείο Εμπορίου θα βρει τρόπο προμήθειας καταναλωτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς, για να παρακαμφθεί ο μεγάλος ΦΠΑ, είπε υπουργός. Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα είσπραξης εσόδων στηρίζεται κατά πολύ στα έσοδα από τον ΦΠΑ. Άντε βγάλε άκρη τώρα, τι θέλουν να κάνουν οι «σύντροφοι».

Συνεχίστηκαν οι απίστευτης γελοιότητας δηλώσεις αποχωρούντων -ή εκδιωχθέντων- υπουργών, ότι καταψηφίζουν μεν την κυβέρνηση αλλά την στηρίζουν! Νομίζω πως οι αντίπαλοί τους δεν χρειάζεται καν να απαντούν. Αρκεί να συνεχίσουν αυτοί οι πολιτικοί γίγαντες να επαναλαμβάνουν το σκεπτικό της απόφασής τους. Στερεώνουν έτσι την διαπίστωση περί του ποιού της προσωπικότητάς τους.

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Παππάς τούς λέει κατάμουτρα ότι «είναι λογικό να αναπτύσσονται σενάρια εκλογών όταν τόσοι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη συμφωνία». Και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι αποτέλεσμα της επιδίωξης του Τσίπρα, αλλά της συμπεριφοράς των διαφωνούντων.

Λέγαμε ότι τις διαφωνίες σε κυβερνητικό κόμμα τις σκεπάζει η εξουσία. Στην περίπτωσή μας έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία. Συνηθισμένοι επί δεκαετίες να δρουν αυθαίρετα, ανεύθυνα και λαϊκίστικα, μόλις πήραν την εξουσία δεν ξέρουν τι να την κάνουν. Επειδή η αντιπολίτευση θέλει μπλα-μπλα, ενώ η κυβέρνηση θέλει ικανότητες.

Απορία: Η Βαλαβάνη -ως αντιπολίτευση, τώρα- θα συνεχίσει απερίσπαστη τον αγώνα της «Δεν Πληρώνω»; Πρέπει να μείνει συνεπής στις απόψεις της. Την θέλουμε στα Διόδια, να ξανασηκώνει τις μπάρες και να περνάμε ελεύθερα.

Κάηκαν σπίτια στον Υμηττό, μέσα στο δάσος. Πώς προέκυψαν εκεί; Πώς απέκτησαν ύδρευση, ηλεκτρικό, τηλέφωνο; Ανόητη ερώτηση, έ;