Skip to main content

Η συμμαχία της Βουλγαρίας με τα Σκόπια και η κωλοτούμπα για το όνομα

Ο περίεργος τρόπος λειτουργίας της Δικαιοσύνης, η Μόσχα για την καταδίκη Μλάντιτς και η απορία των Σκοπιανών με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν καταλαβαίνω ειλικρινά πώς λειτουργεί η Δικαιοσύνη στη χώρα μας. Ο φοιτητής της Νομικής, από το πρώτο έτος ακόμη, διδάσκεται για τη "νόμιμο άμυνα" [και την "κατάσταση ανάγκης"], δεν καταλαβαίνω όμως πώς εφαρμόζεται.

Πρόσφυγες σε νησί έγιναν αντιληπτοί από κτηματία, ότι του έκλεβαν λαχανικά από το κτήμα. Στην προσπάθειά του να τους διώξει, κατέληξε στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Έτρεξε ο γιος του προς βοήθειά του, του επετέθησαν, και για να προστατευθεί πυροβόλησε στον αέρα με την καραμπίνα.

Έτσι, τα χειρότερα αποτράπηκαν και η αστυνομία οδηγήθηκε σε επτά συλλήψεις. Μεταξύ των συλληφθέντων και… ο γιος του αγρότη για τον οποίο εκκρεμεί η κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας και των… άσκοπων (!) πυροβολισμών. Τι έπρεπε να κάνει, για να μη καταλήξει κι αυτός στο νοσοκομείο; Και γιατί ήταν άσκοποι οι πυροβολισμοί, αφού λόγω αυτών σώθηκε;

Τα παράξενα δε στη Δικαιοσύνη φαίνονται και με μια υπόθεση στον Πύργο, προ καιρού, όπου απετράπη ληστεία σε σπίτι ηλικιωμένων, επειδή το σκυλί όρμησε στον επίδοξο ληστή και δαγκώνοντάς τον στο πόδι, τον υποχρέωσε σε φυγή. Αποτέλεσμα: Κλήθηκε για ανάκριση ο ηλικιωμένος, μετά από μήνυση που του υπέβαλε ο παράνομος αλλοδαπός ληστής, επειδή τον δάγκωσε ο σκύλος!

Φαίνεται, πως η ελπίδα που είχαμε ότι η Βουλγαρία θα σταθεί συμπαραστάτης μας, στο ζήτημα της ονομασίας και εθνικότητας των Σκοπιανών, εξανεμίζεται. Οι Σλάβοι γείτονες τα βρήκαν μεταξύ τους και υπέγραψαν δέκα διμερείς συμφωνίες, μνημόνια και πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ τους, κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στην Στρώμνιτσα.

Το ενδιαφέρον για την Ελλάδα από αυτές τις συμφωνίες βρίσκεται στο ότι υπέγραψαν και για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας σχετικά με την κατασκευή νέου αγωγού διασύνδεσης των συστημάτων φυσικού αερίου των δύο χωρών. Κατά τη μελέτη της πιθανής διαδρομής θα ληφθεί υπόψη η πορεία υλοποίησης των διασυνδετήριων αγωγών Ελλάδας-Βουλγαρίας και Βουλγαρίας-Τουρκίας.

Η Μόσχα θεωρεί ότι η καταδικαστική απόφαση που εξέδωσε το Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία κατά του πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σερβοβόσνιων στρατηγού Ράτκο Μλάντιτς, είναι πολιτικοποιημένη και προκατειλημμένη, δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

Αντιδράσεις όμως υπήρξαν και από εβραϊκής πλευράς, επειδή το Δικαστήριο στην απόφασή του κάνει λόγο

για ''γενοκτονία'' των Βόσνιων μουσουλμάνων. Κι επειδή τον όρο ''γενοκτονία'' και ''ολοκαύτωμα'' επιθυμούν να τον χρησιμοποιούν κατ’ αποκλειστικότητα παγκοσμίως, τοποθετήθηκαν αρνητικά έναντι του Διεθνούς Δικαστηρίου [στην Ελλάδα τους συμπαραστέκονται επ’ αυτού, ο Φίλης και σύντροφοί του, που αρνούνται τον όρο γενοκτονία για τους Ποντίους].

Οι Σκοπιανοί απορούν με τη νέα κωλοτούμπα των ΣΥΡΙΖΑίων [μαθημένα τα βουνά από τα χιόνια] και τους ''καρφώνουν'' επειδή -όπως γράφει ο σκοπιανός Τύπος- «Οι  ίδιοι τάχθηκαν υπέρ της αναγνώρισης της Δημοκρατίας της ''Μακεδονίας'', της γλώσσας και της ταυτότητάς μας. Εάν το νόμιζαν και το δήλωναν τότε, γιατί να μην το πιστεύουν και να το δηλώνουν και σήμερα που είναι στην κυβέρνηση;» διερωτώνται.