Skip to main content

Η βρετανική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας και η στάση του Κοτζιά

Ό,τι κακό έχει συμβεί σ’ αυτόν τον τόπο, πίσω του κάποιος Βρετανός πολιτικός θα υπάρχει. Αυτό συνέβη και στη Διάσκεψη της Ελβετίας...

Δεν κουράζομαι να γράφω για την βρόμικη βρετανική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας. Ό,τι κακό έχει συμβεί σ’ αυτόν τον τόπο, πίσω του κάποιος Βρετανός πολιτικός θα υπάρχει. Αυτό συνέβη και στη Διάσκεψη της Ελβετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μ. Ιγνατίου, ο Ν. Κοτζιάς στράφηκε κάποια στιγμή προς τον υπουργό Ευρώπης της Βρετανίας, σερ Άλαν Ντάνκαν, ο οποίος επιχείρησε να φορτώσει ευθύνες στην Αθήνα και τη Λευκωσία για το αδιέξοδο, και του είπε: «Αυτό που ανέφερες, θα το θυμάμαι για πάντα. Θα το θυμάμαι κατά τις συζητήσεις για το Brexit».

Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών και του τόνισε μία μία τις λέξεις: «Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουμε δύο ψήφους στην EE. Θα ήθελες να σου φερθούμε ανάλογα;». Ο Μπόρις Τζόνσον άφησε να εννοηθεί στον Ν. Κοτζιά ότι οι θέσεις των πολιτικών διαφέρουν από αυτές των γραφειοκρατών. [Αν δεν υψώνουμε την φωνή μας κατ’ αυτόν τον τρόπο, μια ζωή κακομοίρηδες θα είμαστε].

Πάντως, ο Ν. Κοτζιάς ας προσέχει τα "βρετανάκια" μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα "αμερικανάκια" μένουν ήσυχα, ως ότου ξεκαθαριστεί η στάση του Τραμπ προς τον Τσίπρα, που είναι μέχρι στιγμής στάση απαξίωσης, αλλά και ευχάριστης έκπληξης που ο χθεσινός κομμουνιστής αντι-αμερικανός το γύρισε στον ατλαντισμό [Δεν είναι ο πρώτος βέβαια, ούτε ο τελευταίος. Έχουμε δει κι έχουμε δει]. Πάντως, παρά τις προσπάθειες των διπλωματών, η πρόσκληση για Ουάσιγκτον αργεί [και αν…].

Ν. Παππάς: «Να ζητήσουν συγγνώμη όσοι έλεγαν ότι είναι απεριόριστο το φάσμα των τηλεοπτικών συχνοτήτων». Ορθόν, αρκεί να επιβεβαιωθεί ότι τον αριθμό 7 τον έδωσε κάποιος σοβαρός οργανισμός, κι όχι οι σύντροφοι -με το αζημίωτο- του Ινστιτούτου Φλωρεντίας. Όμως, Νικόλαε, δεν πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη κι αυτοί που έλεγαν ότι δεν πρέπει να δοθούν περισσότερες από 4 άδειες; Δεν γίνεται τα δικά σου δικά σου και τα δικά μου πάλι δικά σου.

Οι συνεχείς επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, δεν μπορεί να είναι τυχαίες. Περιορισμό της φωνής της προαναγγέλλουν κι επιχειρούν πρώτα να την απαξιώσουν. Παλιά τέχνη αυτή [το βλέπουμε και στον ΟΑΣΘ με τις μεθόδους Σπίρτζη]. Ο Ερντογάν βέβαια, που δεν κρατά προσχήματα, καπέλωσε την Δικαιοσύνη φανερά. Εδώ, ώσπου να καθιερωθεί πλήρως η Σοβιετία, πάνε λάου-λάου, για να παραστήσουν και τους δημοκράτες.

Ο Πολάκης ανέλαβε τον ρόλο του "τρελού του χωριού", κι ο Άδωνης που δυσκολεύεται να καταλάβει, "τσιμπάει" και του δίνει τα προσχήματα. [Όσοι νομίζουν ότι αυτά τα περί Σοβιετίας είναι γραφικότητες, θα νιώσουν μεγάλη έκπληξη].