Skip to main content

Η Υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου καταργεί το Π.Δ 180

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας ,προχωρούν οι διαδικασίες κατάργησης του Προεδρικού Διατάγματος ,υπ’ αριθμόν 180(ίδρυση ιδιωτικών φορέων Υγείας).

Η  αρμόδια υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου  ξεκίνησε τις τομές στην Υγεία .

 (υπεγράφη τρεις μόλις μέρες πριν τις εκλογές), με τίτλο «Όροι, προϋποθέσεις, διαδικασία και προδιαγραφές για την ίδρυση και λειτουργία Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  Υγείας». 


Με το Π.Δ. επιτρεπόταν η ίδρυση φορέων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από μια ιδιωτική εταιρεία, με μοναδική προϋπόθεση να περιλαμβάνεται στον σκοπό τους η παροχή ιατρικών ή οδοντιατρικών υπηρεσιών. (Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2008  πάλι είχε επιχειρηθεί η έκδοση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος. Οι γιατροί είχαν και τότε αντιδράσει έντονα αποτρέποντας τη δημοσίευσή του. )


Παράλληλα ,η νέα Υπουργός Υγείας σκιαγράφησε μερικές από τις προτεραιότητές της, σημειώνοντας ότι θα επανέλθει η λίστα φαρμάκων με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

 Ακόμη, τόνισε ότι θα προωθηθεί άμεσα η μηχανογράφηση για τον εξορθολογισμό των τεράστιων δαπανών στον τομέα της Υγείας.


  Ζήτησε  επίσης κοινωνική συμμαχία για τη σύγκρουση με τα συμφέρονται και συμμετοχή των φορέων για την προώθηση των αναγκαίων αλλαγών στην Υγεία.

 

Η Υπουργός , υπενθύμισε  τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για αύξηση χρηματοδότησης και προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας ότι για τη νέα κυβέρνηση «το κοινωνικό κράτος είναι προτεραιότητα».

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ