Skip to main content

Η ZeniΘ επιλέγει το Energy Dynamics Accelerator της Data Communication

Με την υλοποίηση του έργου, διασφαλίζεται η βελτιστοποίηση και η πλήρης αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών της ZeniΘ

Η ZeniΘ, ο 1ος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην ελληνική αγορά, εμπιστεύτηκε τη λύση Energy Dynamics Accelerator της Data Communication ΑΕ, Microsoft Gold Partner, για την υποστήριξη του νέου επιχειρησιακού μοντέλου λειτουργίας της, παροχή και προμήθεια φυσικού αερίου & ηλεκτρικής ενέργειας, και την κάλυψη σε ένα ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα και των δύο δραστηριοτήτων της. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για τη 2η συνεργασία των δύο εταιρειών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «με την υλοποίηση του έργου από τη Data Communication, στρατηγικό συνεργάτη της Microsoft, με εκτενή εμπειρία σε υλοποιήσεις έργων Microsoft Dynamics και υψηλή τεχνογνωσία σε καθετοποιημένες ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής για τους κλάδους της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου, διασφαλίστηκε η βελτιστοποίηση και η πλήρης αυτοματοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών της ZeniΘ, καθώς και η ολοκληρωμένη διαχείριση των Πωλήσεων, της Εξυπηρέτησης και του Μάρκετινγκ».

Η λύση Energy Dynamics Accelerator βασίζεται και αξιοποιεί τις διεθνώς αναγνωρισμένες πλατφόρμες Microsoft Dynamics CRM, Microsoft Dynamics NAV, Microsoft SharePoint και Microsoft SQL Server, ενώ τα συγκεκριμένα συστήματα διασυνδέονται μεταξύ τους μέσω της λύσης Microsoft Biztalk, με το σύστημα Billing και άλλα συστήματα/υποστηρικτικές εφαρμογές της ZeniΘ. Με αυτόν τον τρόπο επιτεύχθηκε η σφαιρική και ολοκληρωμένη απεικόνιση της συνολικής δραστηριότητας των πελατών της επιχείρησης, καθώς και η διασύνδεση με συστήματα τρίτων (ΕΔΑ, ΔΕΔΔΗΕ) αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, με την αξιοποίηση της ολοκληρωμένης λύσης Energy Dynamics Accelerator, η ZeniΘ  είναι πλέον σε θέση να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πελάτες της με πλήρη αυτοματοποίηση του κύκλου πωλήσεων και προσωποποιημένες διαδικασίες εξυπηρέτησης. Παράλληλα, εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων, η αυτοματοποιημένη διαχείριση υπογραφών, η οργάνωση δικτύου εξωτερικών συνεργατών, η πλήρης οικονομική & εμπορική διαχείριση καθώς και η ανάλυση δεδομένων με άντληση πληροφοριών από πολλά διαφορετικά κανάλια θα ελαχιστοποιήσουν την πολυπλοκότητα διαχείρισης και θα συμβάλουν σημαντικά στην καλύτερη εμπειρία του πελάτη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, ο κ. Federico Regola, Γενικός Διευθυντής της ZeniΘ, δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην απαρχή μίας νέας εποχής με ιδιαίτερα σημαντική κινητικότητα στον κλάδο μας. Η εταιρεία μας αλλάζει, μεγαλώνει, έγινε ZeniΘ και εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες που μας εμπιστεύονται. Στο πλαίσιο αυτό η ανάγκη μας για έναν στρατηγικό συνεργάτη Πληροφορικής μας οδήγησε στον καλύτερο σε αυτόν τον τομέα, την Data Communication. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το άκρως ολοκληρωμένο έργο Πληροφορικής που μας παραδόθηκε και τη συνεργασία που έχουμε από την πρώτη στιγμή με την Data Communication και είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε δυναμικά».

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου, ο Πρόεδρος της Data Communication, κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, ανέφερε: «Η υλοποίηση της ολοκληρωμένης λύσης Energy Dynamics Accelerator στην ZeniΘ αποτελεί επιστέγασμα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας μας στον κλάδο της ενέργειας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ολοκληρώσαμε το έργο ανταποκρινόμενοι πλήρως στις προσδοκίες ενός τόσο μεγάλου παίκτη στην αγορά της ενέργειας, της ZeniΘ».