Skip to main content

Ηχηρά ονόματα στο νέο Board of Advisors που παρουσίασε το ΚΕΑΣΜ

Στόχος του νέου Board of Advisors είναι η επιστημονική εποπτεία των μελετών του ΚΕΑΣΜ αλλά και οι συμβουλευτικές γνωμοδοτήσεις.

'Ενα Board of Advisors αποτελούμενο από αναγνωρισμένα πρόσωπα της πολιτικής, του επιχειρείν, του πνεύματος και της δημοσιογραφίας παρουσίασε χθες το think tank Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμιση.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μεταξύ των συμμετεχόντων εντοπίζει κανείς τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιωάννη Παλαιοκρασσά, τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο, τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, τον πρώην Υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Βαληνάκη, πρώην και νυν Πρυτάνεις, όπως οι κ.κ. Ανδρέας Καραμάνος και Αχιλλέας Ζαπράνης αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίου και επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΑΣ.Μ. Ιωάννη Χουντή και τον Γενικό Διευθυντή του ΚΕ.ΑΣ.Μ. Γιάννη Παπαγεωργίου πρόκειται για το επιστέγασμα μίας σκληρής προσπάθειας τριών ετών, μιας και το think tank ιδρύθηκε πριν από ακριβώς τρία χρόνια. Οι δύο νέοι αποτελούν και τους θεμελιωτές της όλης προσπάθειας, που έχει εθελοντικό χαρακτήρα μιας και οι ίδιοι δραστηριοποιούνται στον ιδιωτικό τομέα στον εκπαιδευτικό και τραπεζικό κλάδο αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την διακήρυξη και το καταστατικό του το ΚΕ.ΑΣ.Μ. δεν συνδέεται με κάποιο κόμμα αλλά παραμένει θιασώτης της ελεύθερης αγοράς, της ευρωπαϊκής ιδέας, του σεβασμού στα εθνικά θέματα και της πολιτικής ενεργοποίησης μεγάλων τμημάτων του νεανικού πληθυσμού. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 19 επιστημονικές εκδηλώσεις ενώ δραστηριοποιείται με παραρτήματα στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στόχος του νέου Board of Advisors είναι η επιστημονική εποπτεία των μελετών του ΚΕ.ΑΣ.Μ. (έχει παράξει ήδη πέντε επιστημονικές μελέτες, που έχουν δημοσιευθεί στο www.keasm.gr) αλλά και οι συμβουλευτικές γνωμοδοτήσεις για την δράση του Ινστιτούτου.

Αναλυτικά η σύνθεσή του έχει ως εξής:

-Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, π.Επίτροπος της Ευρωπαικής Ένωσης,π.Υπουργός, π.Βουλευτής.
-Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, π.Υπουργός Εθνικής Άμυνας, π.Βουλευτής.
-Κέλλυ Μπουρδάρα, π.Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, π.Υφυπουργός Πολιτισμού, π.Βουλευτής, Ομότιμη Καθηγήτρια Ιστορίας του Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
-Σάκη Κυπραίου, Διευθύντρια Γραφείου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, π.Πρωθυπουργού.
-Ιωάννης Βαληνάκης, π.Υφυπουργός Εξωτερικών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Πρόεδρος Ευρωπαικού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet.
-Γκίκας Χαρδούβελης, π.Υπουργός Οικονομικών, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς.
-Αχιλλέας Ζαπράνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Καθηγητής Πανεπιστημίου.
-Κώστας Υφαντής, Αν. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Επισκέπτης Καθηγητής Πανεπιστημίου Kadir Has Κωνσταντινουπόλεως.
-Χρήστος Λαδιάς, Οικονομολόγος - Περιφερειολόγος, Αν.Καθηγητής Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου.
-Ανδρέας Καραμάνος, π.Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου, π.Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας.
-Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, Ομότιμη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασικών Σπουδών, Πρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Φιλολόγων.