Skip to main content

Ίδρυση κόμματος προαναγγέλλει ο Μπαλτάκος - «Καρφί» από Συγγρού

Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και σε δύο-τρεις μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί - «Γιατί δεν πάει απευθείας στην ΧΑ;», σχολιάζει δηκτικά η ΝΔ

Την ύπαρξη διερευνητικών συζητήσεων για τη δημιουργία δεξιού κόμματος επιβεβαίωσε ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως είπε, υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζημώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο, οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως σε δύο-τρεις μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές.

Όπως είπε, δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να είναι αρχηγός.

Ο κ. Μπαλτάκος ανέφερε ότι η ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται καθαρά στο κέντρο, ενώ τόνισε πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα δεξιό κόμμα και εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.

Απέκλεισε, δε, συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, αλλά είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί, αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Μίλησε για κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακό και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots.

«Γιατί δεν πάει απευθείας στην ΧΑ;»

Σε ένα πρώτη σχόλιο για τα όσα προανήγγειλε ο κ. Μπαλτάκος, η ΝΔ αναφέρει με σκωπτικό τρόπο πως «δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο κ. Μπαλτάκος μπαίνει στον κόπο να ιδρύσει κόμμα και δεν εντάσσεται απευθείας στη Χρυσή Αυγή, της οποίας εξάλλου είναι προνομιακός συνομιλητής».