Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ευκαιρία για σπουδές ευρωπαϊκών προδιαγραφών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Με 86 αναγνωρισμένες ειδικότητες, τους καλύτερους συνεργάτες και πρωτοποριακή εκπαίδευση, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη είναι η ευκαιρία σου

Οι έξυπνες λύσεις είναι για τους έξυπνους και κατασταλλαγμένους νέους: όσοι δεν συμμερίζονται την αγωνία των συμμαθητών τους για την εισαγωγή τους... κακήν κακώς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ξέρουν τι αποζητούν για το μέλλον τους, στρέφονται σε λεωφόρους που οδηγούν ταχύτερα στην εύρεση εργασίας. Το τελευταίο αποτελεί τον λόγο που όλο και περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα επιλέγουν συνειδητά να φοιτήσουν σε κάποιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ένα τέτοιο ΙΕΚ, σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, πληροί τα περισσότερα κριτήρια επιλογής μιας σχολής, προσφέρει τις περισσότερες επιλογές κατάρτισης και έχει δημιουργήσει τις καλύτερες υποδομές. Με προφανές επακόλουθο το «χτίσιμο» της καλύτερης φήμης.

Με συνεχή και συνεπή 45ετή παρουσία στο χώρο της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία, βοηθώντας κάθε χρόνο όλο και περισσότερους νέους να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά τους. Σ' ένα υπερσύγχρονο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, κτήριο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ βρίσκεται κοντά στη σπουδάζουσα νεολαία της Βορείου Ελλάδος. Μάλιστα, από φέτος επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του με ένα νέο κτήριο στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτου 5, με θέα στο λιμάνι της πόλης. Εκεί στεγάζονται νέα σύγχρονα εργαστήρια, κέντρο SPA και ιδιόκτητο γυμναστήριο, σε μια προσπάθεια να βρουν οι σπουδαστές ένα σημείο που η εκπαίδευση συναντά την κατάρτιση, αλλά και τις καθημερινές συνήθειές τους.

Και τι... δεν έχει

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη, έχοντας βραβευτεί ως 1 από τα 7 καλύτερα εκπαιδευτήρια της Ευρώπης, προσφέρει 12 τομές σπουδών και 86 σύγχρονες, κρατικά αναγνωρισμένες, ειδικότητες που οδηγούν σε εργασία: ο νέος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε Οικονομία και Διοίκηση, Τουριστικά και Επισιτιστικά Επαγγέλματα, Επαγγέλματα Υγείας, Ηχοληψία και Μουσική Τεχνολογία, Η/Υ και Νέες Τεχνολογίες, Τεχνικά Επαγγέλματα, Αισθητική και Spa, Παιδαγωγικά, Μόδα και Ομορφιά, Οπτικοακουστικά και Τέχνες, ΜΜΕ και Αθλητισμό, Εφαρμοσμένες Τέχνες.

Οι κορυφαίοι συνεργάτες

Παράλληλα με το πρόγραμμα σπουδών, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει αναπτύξει πολυάριθμες συνεργασίες σε επίπεδο workshops/ σεμιναρίων με κορυφαίους εισηγητές και εταιρείες που ενδυναμώνουν τη σπουδαστική εμπειρία. Φροντίζει να αναπτύσσει την ομάδα των διδασκόντων καθηγητών του με πλήθος καταξιωμένων επαγγελματιών, καθείς εκ των οποίων έχει ξεχωρίσει στον κλάδο του, όπως ο επικεφαλής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, κ. Νίκος Χατζηνικολάου, ο κ. Δημήτρης Χατζηγεωργίου, o αρχιτέκτονας, διακοσμητής και παρουσιαστής κ. Σπύρος Σούλης, ο fashion designer, κ. Vrettos Vrettakos κ.α. Από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά, μάλιστα, το Τμήμα Προπονητικής ενισχύεται με την προσθήκη κορυφαίων Ελλήνων προπονητών σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ καθώς οι Άγγελος Αναστασιάδης και Σάκης Τσιώλης στο ποδόσφαιρο και Σούλης Μαρκόπουλος και Αργύρης Πεδουλάκης στο μπάσκετ θα μοιραστούν τη γνώση και εμπειρία τους.

Δεδομένης της αίγλης που έχουν κερδίσει τα επαγγέλματα Τουρισμού και Εστίασης τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δράττει την ευκαιρία και, από φέτος, συνεργάζεται με την «ελίτ» των chef και pastry chef της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στους επίδοξους chef να σπουδάσουν μαγειρική & ζαχαροπλαστική δίπλα στους Masterchef Δημήτρη Σκαρμούτσο και  Πάνο Ιωαννίδη, να έχουν για μέντορά τους τον κορυφαίο chef, Λευτέρη Λαζάρου, να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια με τον καταξιωμένο chef, Άκη Πετρετζίκη. Μαζί τους είναι οι: Γιάννης Μπαξεβάνης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Βασίλης Μουρατίδης, Δημήτρης Τσανανάς, Γιάννης Μπαχάρης, Ευρυπίδης Τζινόπουλος, Γιάννης Παναγιωτίδης, Δημήτρης Χρονόπουλος, Χρήστος Βέργαδος και Δημήτρης Τολιόπουλος.

Οι ατελείωτες δράσεις

Η επαγγελματική εξέλιξη κάθε νέου/νέας δεν είναι αποτέλεσμα μιας στιγμιαίας απόφασης. Η ανάπτυξη σταδιοδρομίας είναι μία δια βίου διαδικασία, που αρχίζει από τις δραστηριότητες της προσωπικής του/της ζωής και εξελίσσεται μέσω των ποικίλων ρόλων και των δραστηριοτήτων. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ φροντίζει να προσφέρει συνεχώς ποικίλα ερεθίσματα στους σπουδαστές του.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, πρωτοπορία είναι ανεξάντλητη: χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η διοργάνωση του πρότυπου συνεδρίου με τίτλο «ΑΚΜΗ σημαίνει έμπνευση», στο οποίο προσωπικότητες από όλη την Ελλάδα ανέβηκαν στη σκηνή και εξιστόρησαν τις ιστορίες τους. Ιστορίες γεμάτες καινοτομία, όραμα, προσφορά, διακρίσεις και άφθονα χαμόγελα. Το συνέδριο παρακολούθησε πλήθος νέων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων της πόλης. 

Επίσης, η εκδήλωση που έγινε “talk of the town”, το AKMH GASTRONOMY FESTIVAL, κατά το οποίο παρέλασαν από τις εγκαταστάσεις της σχολής κάποιοι από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του κλάδου, πραγματοποιώντας γευσιγνωσία, παρουσιάσεις, συζητήσεις, state - of - the - art workshops και διαγωνισμούς. Σημείο αναφοράς στα καλοκαιρινά events ομορφιάς της πόλης, είναι το καθιερωμένο λαμπερό Graduation Fashion Show του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με πλήθος παράλληλων δράσεων, τη συμμετοχή εκατοντάδων σπουδαστών και τον κόσμο των τεχνών, της μόδας και της δημοσιογραφίας να επευφημεί τη μεγαλύτερη γιορτή μόδας της Θεσσαλονίκης.

Την επίσκεψη – ομιλία – συνέντευξη σπουδαίων προσωπικοτήτων όπως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Βραζιλιάνος διεθνής βολεϊμπολίστας Ντάντε Αμαράλ, ο storyboard artist του Game of Thrones William Simpson και πολλοί άλλοι. Τη συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη The Comic Con για τους λάτρεις των Comics, τη φιλοξενία του GDG Developers Festival και την ενεργό συμμετοχή του στο project ECOART της Energizer.

Το πτυχίο

Ένα πτυχίο έχει μεγαλύτερη αξία όταν μπορεί να οδηγήσει σε επαγγελματική αποκατάσταση. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει δημιουργήσει το πιο οργανωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας και Διασύνδεσης, που αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα στους σπουδαστές και την αγορά εργασίας. H πλειοψηφία των σπουδαστών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχουν βρει απασχόληση ακόμη και έξι μήνες μετά την αποφοίτησή τους. Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς οι σπουδές στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι προσανατολισμένες ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση, οι απόφοιτοί του να είναι εκπαιδευτικά και τεχνικά πλήρως εφοδιασμένοι όχι μόνο με τις γνώσεις αλλά και με τα απαραίτητα soft skills, που μοιάζουν να λείπουν από συναδέλφους τους σε άλλα σχολές.

Κάθε χρόνο, εκατοντάδες συνεργαζόμενες  επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, βρίσκουν στους σπουδαστές και στους αποφοίτους του τους μελλοντικούς συνεργάτες τους.

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη μπορεί να εξηγήσει καλύτερα και εξατομικευμένα, σε κάθε υποψήφιο σπουδαστή, ένας σύμβουλος σπουδών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Για περισσότερες πληροφορίες, λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του, Τσιμισκή 14 Θεσσαλονίκη, να καλέσουν στο 2310 260 200 ή να επισκεφθούν το www.iek-akmi.edu.gr.