Skip to main content

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Τη νέα χρονιά να προχωρήσουμε ενωμένοι

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ευχές.

«Τη νέα χρονιά να προχωρήσουμε ενωμένοι» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την κοπή της βασιλόπιτας στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Όπως είπε, «αν δεν ενώσουμε τις προσπάθειες και αν δεν αγωνιστούμε όλοι μαζί, δεν θα βρούμε τον δρόμο για να προχωρήσουμε».

Πρόσθεσε ότι «οι ευχές που ακούσαμε αγκαλιάζουν τα προβλήματα, τα συναισθήματα, τις ελλείψεις, τις προσδοκίες και την αισιοδοξία μας. Είναι μια ευκαιρία σε αυτήν τη μικρή τελετή να παρακαλέσουμε τον Θεό να μας δώσει έναν ευλογημένο χρόνο και όλα αυτά τα όνειρα να γίνουν κατά το δυνατόν πραγματικότητα». Εν συνεχεία, εξέφρασε την ευχή προς όλους, ο καινούργιος χρόνος να φέρει υγεία, ειρήνη, προκοπή, σύνεση, ενότητα και κοινή προσπάθεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην κοπή της βασιλόπιτας έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου και Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, οι αναπληρωτές υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης και Εξωτερικών Γεώργιος Κατρούγκαλος, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Κωνσταντίνος Τσιάρας ως εκπρόσωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Σπυρίδων Καρανικόλας ως εκπρόσωπος της Φώφης Γεννηματά, ο Παναγιώτης Σκουρολιάκος ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, βουλευτές, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επίσης, παρέστησαν ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας Αλέξανδρος Κατσιάρας, η διευθύντρια του ΚΕΣΟ Μαίρη Πίνη, ο διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο διευθυντής του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής π. Βασίλειος Χαβάτζας.

Επί της υποδοχής τους, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον βουλευτή Α' Αθηνών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Νωρίτερα, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, από όπου ευχήθηκε υγεία, πνευματική εργασία και προκοπή στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ως εκπρόσωπος στην Αθήνα του Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου, έξαρχος στην Αθήνα του Παναγίου Τάφου, μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ακαδημαϊκοί, ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας Αλέξανδρος Κατσιάρας, οι Γραμματείς των Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί και λαϊκοί υπάλληλοι των διοικητικών υπηρεσιών της Εκκλησίας.