Skip to main content

Υφυπουργείο αποκατάστασης φυσικών καταστροφών προτείνει ο Σιμόπουλος

Την πρότασή του για τη δημιουργία ενός υφυπουργείου αποκατάστασης φυσικών καταστροφών επανέλαβε ο πρώην ΓΓ Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος

Την πρότασή του για τη δημιουργία ενός υφυπουργείου αποκατάστασης φυσικών καταστροφών επανέλαβε ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες.

Τη συγκεκριμένη πρόταση την είχε κάνει και ως Γενικός Γραμματέας σε επιτροπή της Βουλής, με θέμα τους σεισμούς στην Κεφαλλονιά.

«Πρότεινα λοιπόν να δημιουργηθεί ένα Υφυπουργείο Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών που θα ενσωμάτωνε πολλές από τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων και της Υπηρεσίας Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών, των Περιφερειών και των Δήμων. Οι δράσεις αυτές είναι σήμερα διεσπαρμένες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο συντονισμός κατά την αντιμετώπιση του προβλήματος να είναι εξαιρετικά δύσκολος».

Όπως σημείωσε, «υπάρχει, μάλιστα, αντίστοιχο Υπουργείο στη Ρωσία και θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε εδώ την τεχνογνωσία του».