Skip to main content

Υφυπουργός Αθλητισμού: Τη νέα αγωνιστική περίοδο έτοιμο το Ποσειδώνιο

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παρατημένη στις υποδομές και δυστυχώς δεν είναι η μόνη, τόνισε ο κ. Βασιλειάδης κατά την επίσκεψή του στον χώρο.

Τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι έτοιμο προς παράδοση το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στον χώρο με στόχο να δει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν με την καθυστέρηση που σημειώνεται στην ολοκλήρωση των έργων, αλλά και τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με το sport24.gr, o κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης είναι ένας καθρέφτης του τρόπου που εξελίχθηκε η αθλητική υποδομή της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ δήλωσε ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παρατημένη στις υποδομές.

«Είναι φτιαγμένο το 1960 με τα τεχνικά χαρακτηριστικά εκείνης της εποχής. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την περίοδο 2009-2010 έγινε μία μελέτη για τα μηχανολογικά του και μπήκε στα συρτάρια. Προεκλογικά, το 2014, εντάχθηκε σε ένα Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να υπάρχουν τα αντίστοιχα χρήματα, αλλά είναι μία εγκατάσταση που πρέπει να φτιαχτεί και να παραδοθεί ολοκληρωμένη στους πολίτες της Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης.

«Θα δώσουμε μία μάχη, ούτως ώστε να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό με ασφάλεια, γιατί αυτό είναι το κυριότερο, και με σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης θα δούμε το περιθώριο και άλλων παρεμβάσεων, ώστε να έχουν οι πολίτες στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο κολυμβητήριο. Εργαζόμαστε πολύ ζεστά πάνω σε αυτό. Όλες οι υπηρεσίες μας έχουν πέσει πάνω στο Ποσειδώνιο. Γενικά στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα πλάνο παρεμβάσεων σε εξέλιξη. Αυτή τη στιγμή σε έργα, τρέχουν προγράμματα του 1 εκ ευρώ πέραν από τις ετήσιες τακτικές χρηματοδοτήσεις των ΕΑΚ. Και όμως δεν είναι αρκετά. Επί της ουσίας η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παρατημένη στις υποδομές και δυστυχώς δεν είναι η μόνη», δήλωσε ο υφυπουργός.

Σε ερώτηση που του έγινε για το πότε θα είναι έτοιμο το κολυμβητήριο είπε: «Θα γίνει σε λίγο μία σύσκεψη με την τεχνική εταιρία. Σίγουρα η νέα αγωνιστικη περίοδος θα μας βρει έτοιμους. Το θέμα είναι τι άλλο μπορούμε να κάνουμε εδώ, όχι μόνο τα μηχανολογικά δηλαδή, γιατί υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που θα ανακύψουν μετά μία δεκαετία. Δεν πρέπει να λειτουργούμε έτσι. Είναι μία κομβικής σημασίας εγκατάσταση για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τη ΓΓΑ».