Skip to main content

Ντόχα:Ενδιαφέρον από Ασιάτες τουριστικούς πράκτορες για τη Θεσσαλονίκη

H αποστολή στη Ντόχα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διπλωματία Πόλεων» με επικεφαλής το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Οι τουριστικοί πράκτορες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στα ταξιδιωτικά τους πακέτα μετά και την πρόσφατη έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Ντόχα με την Qatar Airways, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με τις αποσκευές της γεμάτες θετικές εντυπώσεις επέστρεψε από την Ντόχα, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κα Χρύσα Σαραβέλου, η οποία εκπροσώπησε την ΕΞΘ στην αποστολή που πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ από τις 24 έως τις 26 Απριλίου. Η κυρία Σαραβέλου είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει B2B συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες τόσο από το Κατάρ όσο και της ευρύτερης Ασιατικής αγοράς, με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη του προορισμού και την αναζήτηση τρόπων συνεργασίας με τους Ασιάτες tour operators.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό κοινό έχει ιδιαίτερα υψηλό εισόδημα και ο μέσος όρος διαμονής του για ψυχαγωγία κυμαίνεται περίπου στις 8 ημέρες. Εξάλλου οι πολυπληθείς οικογένειες που προέρχονται από το Κατάρ, συνηθίζουν να ταξιδεύουν ομαδικά.

H αποστολή στη Ντόχα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Διπλωματία Πόλεων» με επικεφαλής το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, ξενοδόχοι και επιχειρηματίες του τουρισμού από τη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της πολυπληθούς αποστολής στη Ντόχα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την προβολή και την παρουσίαση της πόλης ως τουριστικού προορισμού σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πρωτεύουσας του Κατάρ. Στην εκδήλωση πήραν μέρος τοπικοί τουριστικοί πράκτορες και εκπρόσωποι φορέων.