Skip to main content

«Ικανοποιητική» η κίνηση στα οργανωμένα πακέτα για το τριήμερο

Οι τουριστικοί πράκτορες αισιοδοξούν ότι η δυναμική που παρατηρήθηκε τα Χριστούγεννα θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου

Ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η κίνηση στα οργανωμένα πακέτα διακοπών για την καρναβαλική περίοδο και την Καθαρά Δευτέρα καταγράφουν τα τουριστικά γραφεία της χώρας, με ενδείξεις ότι θα υπάρξει αύξηση από τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας (FedHATTA), η κινητικότητα που παρατηρείται αυτή την περίοδο στις κρατήσεις οργανωμένων διακοπών από Έλληνες αφορά προορισμούς της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες παραμένουν αισιόδοξοι ότι η δυναμική που παρατηρήθηκε την περίοδο των Χριστουγέννων θα διατηρηθεί και στο υπόλοιπο της χειμερινής περιόδου.

Όπως αναφέρει, οι Έλληνες τείνουν να προτιμούν διακοπές όχι αποκλειστικά με βάση το κόστος αλλά τις εμπειρίες που μπορούν να αποκομίσουν από τον προορισμό (όπως τοπικά ήθη και έθιμα, καρναβάλια και δρώμενα) και σταδιακά προσανατολίζονται σε πιο ποιοτικές υπηρεσίες.

Δημοφιλείς προορισμοί για την καρναβαλική περίοδο είναι και φέτος η Πάτρα -προσελκύει κίνηση που αναζωογονεί την ευρύτερη περιοχή-, η Ξάνθη, η Νάουσα, η Κομοτηνή καθώς και τα νησιά τα οποία τροφοδοτούνται με επισκέπτες λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Μάλιστα, μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και για το ξεχωριστό Θαλασσινό Καρναβάλι της Χαλκίδας καθώς και για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, με τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου να έχουν γεμίσει (2.500 κρεβάτια).

Από το εξωτερικό, οι Έλληνες αυτές τις Απόκριες επιλέγουν τους κλασικούς κοντινούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με έμφαση στο city break, ενώ μεγάλη αύξηση της ζήτησης παρατηρείται φέτος για Βενετία.