Skip to main content

Οικονόμου: Ένα ακόμα εισπρακτικό νομοσχέδιο αντί για μεταρρύθμιση

Αντί για μεταρρύθμιση βλέπουμε ένα ακόμα εισπρακτικό νομοσχέδιο, με περικοπές συντάξεων και με αδιέξοδα, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Για "ένα ακόμα εισπρακτικό νομοσχέδιο, με περικοπές συντάξεων και με αδιέξοδα" κάνει λόγο ο υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τους πολιτικούς αρχηγούς.

"Μετά από την επιμελή προσμονή του ασφαλιστικού νόμου, που καλλιεργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σήμερα αρχίσανε οι επισκέψεις στους πολιτικούς αρχηγούς για επικοινωνιακό πλασάρισμα των συγκεκριμένων προτάσεων από τους κ.κ. Κατρούγκαλο- Πετρόπουλο", αναφέρει ο κ. Οικονόμου και προσθέτει:

"Δυστυχώς όμως Άνθρακες ο θησαυρός! Αντί για μεταρρύθμιση βλέπουμε ένα ακόμα εισπρακτικό νομοσχέδιο, με περικοπές συντάξεων και με αδιέξοδα. Η υφαρπαγή των αποθεματικών από τα επικουρικά ταμεία, οι αυξήσεις των εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις, το κόψιμο των κύριων συντάξεων των νέων συνταξιούχων αλλά και τα τρικ μετάθεσης του πετσοκόμματος των υφιστάμενων κυρίων συντάξεων για τον επόμενο υπουργό (αφού του πετάνε την καυτή πατάτα), μαζί με το κόψιμο του ΕΚΑΣ και την κατάργηση του ΟΓΑ, του ΝΑΤ, του ΟΑΕΕ και άλλων ταμείων, χωρίς την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών, δείχνουν τον αδιέξοδο δρόμο που επιλέγει η κυβέρνηση να ακολουθήσει στο μείζον ζήτημα του ασφαλιστικού.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συναινέσει σ’ αυτήν  την καταστροφική πορεία για τον λαό μας και την Πατρίδα μας".