Skip to main content

Οικονόμου: Η ανικανότητα του υπ. Υγείας στοιχίζει ανθρώπινες ζωές

H γυναίκα βρέθηκε στο έλεος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καθώς θα μπορούσε να είχε σωθεί αν υπήρχε ένας γιατρός, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Την άμεση και πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου 57χρονης γυναίκας, η οποία, όπως αναφέρει, «ξεψύχησε αβοήθητη τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου στη Φολέγανδρο επειδή δεν υπήρχε γιατρός για την παροχή βοήθειας» ζητεί ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Οικονόμου, «η γυναίκα βρέθηκε στο έλεος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, καθώς θα μπορούσε να  είχε σωθεί αν υπήρχε ένας γιατρός στο νησί των 750 κατοίκων».

Την ίδια ώρα, συνεχίζει ο τομεάρχης τα Ν.Δ., «ο γνωστός “υπουργός του Facebook” κ. Πολάκης ασχολούνταν με τα συνήθη ξεσπάσματα μίσους που τον χαρακτηρίζουν, αντί να επιδιώκει να λύνει προβλήματα στο χώρο της υγείας που αποδεικνύονται δυστυχώς  μοιραία».

Ο κ. Οικονόμου χαρακτηρίζει «εξοργιστική την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα προβλήματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και καταλήγει: «Μέχρι πότε άραγε θα πληρώνουν οι πολίτες  την ανικανότητα αυτών που μας κυβερνούν;».