Skip to main content

Ημαθία: Νεαρός ληστής μαχαίρωσε 66χρονο για να διαφύγει

Συνελήφθησαν τρία άτομα οι οποίοι με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά αφαίρεσαν μπαταρίες από οχήματα και γεωργικά μηχανήματα.

Στα δίχτυα της αστυνομίας πιάστηκαν τρεις νεαροί στην Ημαθία, οι οποίοι έκλεβαν το τελευταίο διάστημα μπαταρίες από οχήματα και γεωργικά μηχανήματα. 

Τα τρία άτομα, ηλικίας 22, 28 και 29 ετών, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας.

Ο 22χρονος νωρίτερα είχε αφαιρέσει μία μπαταρία οχήματος από την αυλή οικίας στο Κλειδί Ημαθίας. Ο νεαρός, όμως, έγινε αντιληπτός από τον αδερφό του ιδιοκτήτη της οικίας, τον οποίο τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι στην προσπάθειά του να διαφύγει, εγκαταλείποντας τη μπαταρία.

Οι τρεις νεαροί, ενεργώντας από κοινού την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από 5 σταθμευμένους γεωργικούς ελκυστήρες, τις μπαταρίες τους αξίας 770 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι ο 22χρονος το τελευταίο διάστημα διέπραξε κλοπές 4 μπαταριών από γεωργικούς ελκυστήρες, αξίας 570 ευρώ. Επίσης ενεργώντας μαζί με τον 28χρονο, παραβίασαν ποιμνιοστάσιο σε αγροτική περιοχή και χρησιμοποιώντας όχημα προσπάθησαν να αφαιρέσουν ανοξείδωτες συσκευές και καλώδια αξίας 3.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.  

Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών, διαρρηκτικά εργαλεία, μικροποσότητα ηρωίνης και 10 ναρκωτικά δισκία. Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιούσαν.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.