Skip to main content

Ημέρα Γνωριμίας το επόμενο Σάββατο στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης

Η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης ανοίγει τις θύρες της και ενημερώνει για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και τα τμήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εκδήλωση γνωριμίας του κοινού με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018 από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της Σχολής. 

Εκείνη την ημέρα θα υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της σχολής και παρουσιάσεις σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Θα υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των αιθουσών διδασκαλίας και η παρακολούθηση δράσεων τις οποίες ετοίμασαν οι μαθήτριες και μαθητές:

-24 εκπαιδευτικές δράσεις πάνω στο θέμα «Το σχολείο που ονειρεύομαι», τις οποίες παρουσιάζουν στο κοινό οι ίδιοι οι μαθητές – δράσεις όπως είναι η ψυχοκινητική, η αξιοποίηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών στο σχολείο, η μάθηση χωρίς άγχος, το άνοιγμα του σχολείου σε άλλες κουλτούρες, η κατασκευή ενός ανδροειδούς και πολλές άλλες ακόμα!

-κυνήγι θησαυρού στη διαδρομή των δράσεων: θα υπάρχει και έπαθλο!

11.30 - 13.30 (κάθε μισή ώρα): Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΓΣΘ 

12:00 & 13:00 Παρουσίαση: Η ΓΣΘ παρουσιάζεται και ενημερώνει για τη διαδικασία εισαγωγής

Mέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μια ζωντανή εικόνα της καθημερινότητας του σχολείου:

-σημεία πληροφόρησης στο φουαγιέ, στα οποία θα παρουσιάζονται όλα τα τμήματα και οι πολυάριθμες επιλογές και εξωδιδακτικές δραστηριότητες που προσφέρονται στη Σχολή: MUN (Model United Nations), σπουδές και επαγγελματικός προσανατολισμός, όμιλοι εργασίας, αθλητικές διοργανώσεις, καλλιτεχνικές και θεατρικές ομάδες (χορωδία, ορχήστρα κλπ.) και εκδηλώσεις, κλπ.

-παρακολούθηση πειραμάτων στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών

-έκθεση εικαστικών.

Η Διεύθυνση της Σχολής, το διδακτικό προσωπικό όπως και γονείς και μαθητές θα παρέχουν πληροφορίες για το σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.