Skip to main content

Ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση στο Building Green Open Space 2017

Ημερίδα με θέμα: «Ηλεκτροκίνηση: ένα μεγάλο βήμα για τη λειτουργία των Έξυπνων Πόλεων και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας», την Κυριακή 9 Απριλίου

Ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας τα «καθαρά» αυτοκίνητα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια ως την απάντηση στις απειλές για την κλιματική αλλαγή και την υγεία των πολιτών στα αστικά κέντρα, διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ) την Κυριακή 9 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN EXPO, στο «Ελ. Βενιζέλος», στο πλαίσιο της έκθεσης Building Green Open Space 2017. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η αυξανόμενη ζήτηση για νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες έξυπνων και αειφόρων μέσων μετακίνησης αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές πόλεις.

Στην ημερίδα με θέμα «Ηλεκτροκίνηση: ένα μεγάλο βήμα για τη λειτουργία των Έξυπνων Πόλεων και τη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας» θα υπάρξει ενημέρωση για:

• την κατάσταση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και στον κόσμο,
• τη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον αστικό ιστό,
• το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης και
• τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κυριαρχούν σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δύο εκδόσεις του αυτοκινήτου BMW i3 και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ θα γίνει και επίδειξη φόρτισης στο χώρο του parking του Εκθεσιακού Κέντρου.

Πρόγραμμα Ημερίδας



13.00 - 13:20 «Οι εξελίξεις ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα και τον κόσμο». - Δρ. Γιώργος Αγερίδης, Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. (Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων) και Διευθυντής Ενεργειακής Αποδοτικότητας του Κ.Α.Π.Ε. (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας).

13:20 - 13:25 Συζήτηση

13.25 -  13:45 «Η εγκατάσταση και διαχείριση σταθμών φόρτισης για ιδιωτική και δημόσια φόρτιση στον αστικό ιστό». - Δημήτρης Μιχαρικόπουλος, FORTISIS – POWERING THE FUTURE.

13:45 - 13:50 Συζήτηση

13:50 - 14:10 «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην υποστήριξη της ηλεκτροκίνησης και το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής». - Γιώργος Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Αττικής.

14:10 - 14:15 Συζήτηση

14:15 - 14:35 «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW που κυριαρχούν στην Ελληνική αγορά – η σχεδίαση, η κατασκευή και οι δυνατότητές τους». - Αντώνης Αδάναλης, Sales Operations & BMW i Manager, BMW Group Hellas.

14:35 - 15:00 Συζήτηση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ημερίδες και το πρόγραμμα του Building Green Open Space 2017
επισκεφτείτε το σύνδεσμο buildinggreenexpo.gr/open-space/

Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων - ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων και Υβριδικών Οχημάτων (AVERE) και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (WEVA). Από το 2011 η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) το αναγνωρίζει ως τον Εθνικό φορέα ανάπτυξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα με ηλεκτρικά, υβριδικά και εναλλακτικών καυσίμων αυτοκίνητα.

Σχετικά με τη Building Green Expo

Η Building Green Expo είναι η μακροβιότερη έκθεση στην Ελλάδα για την Αειφορία, την Πράσινη Δόμηση και την Εξοικονόμηση Ενέργειας. Η 15ετής πορεία της, μαζί με τις διοργανώσεις παράλληλων εκδηλώσεων και συνεδρίων, την καθιστούν το πιο πλήρες και ολοκληρωμένο επιχειρηματικό γεγονός στο χώρο του. Σε κάθε της διοργάνωση της, επιστήμονες, αρχιτέκτονες, μελετητές και εταιρίες παρουσιάζουν προτάσεις, καινοτόμες κατασκευαστικές λύσεις και δίνουν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα γύρω από την πράσινη δόμηση, την ανακαίνιση και την προσαρμογή των τεχνολογιών στις σύγχρονες ενεργειακές απαιτήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το buildinggreenexpo.gr .