Skip to main content

Ημερίδα: Η Διεπιστημονική Προσέγγιση Στην Εξιχνίαση Μιας Υπόθεσης

Η Ημερίδα διοργανώνεται από την ομάδα προπτυχιακών φοιτητών ReAcTiON του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου.

«Ξημερώματα Κυριακής 23/04 βρέθηκε το πτώμα ενός νεαρού άνδρα στο πάρκο. Δίπλα του βρέθηκε μία χρησιμοποιημένη σύριγγα. Ο άτυχος νεαρός έφερε ένα τραύμα στην κεφαλή του, σημεία βελονονυγμού και εκδορές στα χέρια του. Στην τσέπη του βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο θάνατος του νεαρού οφείλεται σε αυτοκτονία με λήψη υπερβολικής ποσότητας ηρωίνης. Μήπως όμως δε συνέβη πραγματικά αυτό;»

Στο παραπάνω ερώτημα, που αποτελεί μέρος σεναρίου, καλείται να απαντήσει μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, στο πλαίσιο της Ημερίδας, με τίτλο «Η Διεπιστημονική Προσέγγιση Στην Εξιχνίαση Μιας Υπόθεσης».

Η Ημερίδα διοργανώνεται από την ομάδα προπτυχιακών φοιτητών ReAcTiON του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο Ι, του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ.

Στόχος της Ημερίδας είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός των φοιτητών του ΑΠΘ μέσα από τη διεπιστημονική προσέγγιση στην εξιχνίαση μίας υπόθεσης. Την επιστημονική επιμέλεια έχει η Καθηγήτρια του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Βικτωρία Σαμανίδου και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Λήδα Κοβάτση.

Θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.

Δείτε το πρόγραμμα της Ημερίδας: