Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

Στην Ημερίδα προσκλήθηκαν να δώσουν διαλέξεις για την Αναισθησιολογία, ειδικοί και ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι, φοιτητές της Ιατρικής και άλλοι.

Ημερίδα με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Αναισθησιολογίας» διοργανώνει η Εταιρεία Αναισθησιολογίας και Εντατικής Ιατρικής Βορείου Ελλάδας, την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2017, στις 18.00 στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνη την ημέρα, πριν από 170 χρόνια, ο οδοντίατρος William Morton πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια επίδειξη γενικής αναισθησίας σε ασθενή με τη χρήση αιθέρα για χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Μασσαχουσέτης.

Από τότε η Αναισθησιολογία εξελίχθηκε ταχύτατα και κατάφερε να γίνει η ειδικότητα με τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της ασφάλειας των ασθενών. Σε αυτό συνέβαλε η πολύχρονη, εντατική, πολύπλευρη και άρτια εκπαίδευση των αναισθησιολόγων με την απόκτηση γενικών αλλά και εξειδικευμένων γνώσεων, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη βελτίωση των προσόντων τους, όπως δεξιότητες και τεχνική, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ευστροφία και αντίληψη στην άσκηση των ιατρικών πράξεων.

Οι Αναισθησιολόγοι στελεχώνουν πολλούς και διαφορετικούς τομείς, στη Προνοσοκομειακή Φροντίδα, στα Επείγοντα Εξωτερικά Ιατρεία, στις Χειρουργικές αίθουσες, στις Μονάδες Αυξημένης Μεταναισθητικής Φροντίδας, στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας, στα Ιατρεία Πόνου. Η σε ευρύ φάσμα δραστηριοποίηση αυτή αποκαλύπτει την ιδιαιτερότητα της ειδικότητας της Αναισθησιολογίας, να αντιμετωπίζει τον ασθενή σφαιρικά, ως Περιεγχειρητική Ιατρική.

Στην Ημερίδα προσκλήθηκαν να δώσουν διαλέξεις για την Αναισθησιολογία, ειδικοί και ειδικευόμενοι αναισθησιολόγοι, φοιτητές της Ιατρικής, αλλά και μη ιατροί –αναισθησιολόγοι για να καταθέσουν την εμπειρία τους από την επαφή τους με την ειδικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Επιστημονική εταιρεία, την Ημερίδα και το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://anesthesia.gr/ 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ