Skip to main content

Ιωάννινα: Μπλόκο σε 51 κιλά ινδικής κάνναβης, έπειτα από καταδίωξη

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν 20 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πενήντα ενός 51 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ινδική κάνναβη, 51 κιλών, κατασχέθηκε, ενώ συνελήφθη ένας 38χρονος Αλβανός, ύστερα από καταδίωξη, στην περιοχή της Σιταριάς Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου σε συνεργασία με την Frontex.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην Ήπειρο και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Σιταριάς ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν, ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή. Ακολούθησε καταδίωξη και τα δύο άτομα εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα, συνελήφθη ο 38χρονος οδηγός, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε πεζός, εκμεταλλευόμενος το δύσβατο της περιοχής.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν 20 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους πενήντα ενός 51 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 38χρονου, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού συνεχίζονται, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.