Skip to main content

Ιούνιος: Ο Μήνας της Μουσικής στο κανάλι TV5 Monde

Το TV5 MONDE προτείνει μία σειρά πρωτότυπων παρουσιάσεων βιρτουόζων καλλιτεχνών, μαγευτικών παραστάσεων και μοναδικών συναυλιών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (21 Ιουνίου), το TV5MONDE σας προτείνει μία σειρά πρωτότυπων παρουσιάσεων βιρτουόζων καλλιτεχνών, μαγευτικών παραστάσεων και μοναδικών συναυλιών. Από την τζαζ στην κλασική μουσική, από τη ροκ στην ποπ με ενδιάμεση τη βαριετέ, το TV5MONDE παρασύρει τους τηλεθεατές σε ένα καταπληκτικό φεστιβάλ συμφωνικής για τη μέγιστη ακουστική σας απόλαυση.
   
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ ΤΟΥ ΚΛΟΝΤ ΜΠΟΛΙΝΓΚ
Δευτέρα 5 Ιουνίου στις 22:00
180 δίσκοι, 150 τραγούδια, 110 μουσικές για ταινίες, πάνω από 1.000 συναυλίες... Η ζωή και η καριέρα του Γάλλου τζαζ πιανίστα και συνθέτη Claude Bolling, είναι 60 χρόνια αφιερωμένα στη μουσική. Και τα μυστικά αυτής της έμπνευσης βρίσκονται σε ένα όργανο προτιμήσεως, το πιάνο.
Σκηνοθεσία : Βινσέντ Περρό (Γαλλία, 2017)    
Υπότιτλοι : Γερμανικά, Ρώσικα, Ισπανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Αγγλικά, Ρουμάνικα

ΓΕΧΟΥΝΤΙ ΜΕΝΟΥΧΙΝ: Η ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
Κυριακή 11 Ιουνίου στις 20:30
Ο βιρτουόζος βιολονίστας Γεχούντι Μενουχίν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1916 και μεγάλωσε στην Ελβετία. Σε αυτά τα μέρη είναι που το παιδί θαύμα θα αντλήσει την έμπνευσή του για να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους βιολονίστες του 20ου αιώνα.
Σκηνοθεσία : Φελίς Ζενονί, Μαρτίνα Εγκί (Ελβετία, 2016)
Υπότιτλοι : Γερμανικά, Γαλλικά, Ρώσικα, Ρουμάνικα, Ισπανικά, Ολλανδικά, Αγγλικά

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 22:00
Η Τουλούζη υποδέχεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Γιορτή της Μουσικής με ένα μεγάλο σόου που θα παρουσιάσει ο τραγουδιστής Γκαρού από το Κεμπέκ. Στο πρόγραμμα : εκπλήξεις, συγκινήσεις και πολυάριθμοι καλλιτέχνες από διάφορους ορίζοντες. Χωρίς υπότιτλους (σόου / συναυλία)

ΖΟΝΙ ΧΑΛΙΝΤΕΙ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Σάββατο 17 Ιουνίου στις 22:00
Στα 73 του ο Τζόνι Χάλιντεϊ ανέβηκε στη σκηνή για μία μεγάλη περιοδεία με τίτλο «Παραμένοντας ζωντανός». Οι άνευ όρων θαυμαστές του ροκά απόλαυσαν τα πιο γνωστά του κομμάτια και θαύμασαν τον μύθο του γαλλικού τραγουδιού στο φυσικό του στοιχείο, τη σκηνή.
Σκηνοθεσία : Φρανσουά Γκοετγκμπέρ (Γαλλία, 2016)
Χωρίς υπότιτλους (σόου / συναυλία)

ΔΑΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
Δευτέρα 19 Ιουνίου στις 22:00
Από το Κάιρο στο Παρίσι, η ιδιωτική και δημόσια πορεία της μικρής Γιολάντα που έγινε η μεγάλη Δαλιδά. Για 30 χρόνια, η σταρ του γαλλικού τραγουδιού πέρασε από πολλά στυλ και μόδες, γνωρίζοντας μία τεράστια δόξα και μία προσωπική καπριτσιόζα ευτυχία.
Σκηνοθεσία : Μισέλ Ντουμουλέν (Γαλλία 1977, ανανεωμένη έκδοση του 2015)
Υπότιτλοι : Ρώσικα, Ισπανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ρουμάνικα
     
ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑΣ
Σάββατο 3 Ιουνίου στις 22:00
Ο Πατρίκ Σεμπαστιάν υποδέχεται πολλούς καλλιτέχνες και ξεδιαλύνει τα μικρά μυστικά και τις αναμνήσεις των χρόνων που πέρασαν...
Χωρίς υπότιτλους (σόου / συναυλία)

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΜΠΑΡΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Σάββατο 10 και 24 Ιουνίου στις 22:00
Μία εκπομπή γεμάτη μαγεία, χιούμορ και εντυπωσιακές σκηνές.
Παρουσιαστής : Πατρίκ Σεμπαστιάν
Υπότιτλοι : Ρουμάνικα, Ρώσικα, Ισπανικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ολλανδικά

ΑΚΟΥΣΤΙΚ
Κάθε Σάββατο στις 17:30
Μοναδικό μουσικό ραντεβού, η εκπομπή Ακουστίκ υποδέχεται κάθε εβδομάδα έναν καλλιτέχνη της γαλλόφωνης μουσικής σκηνής.
Παρουσιαστής : Σεμπαστιάν Φολίν
Χωρίς υπότιτλους (κυρίως συναυλία αλλά και συνεντεύξεις καλλιτεχνών)
    
ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;
Ως ίνδαλμα της ροκ και αγαπημένος τραγουδιστής των Γάλλων, ο Τζόνι Χάλιντεϊ συναναστράφηκε πολλές διασημότητες όπως η τραγουδίστρια Σιλβί Βαρτάν, η ηθοποιός Ναταλί Μπάιγ και το μανεκέν Λετίσια Χάλιντεϊ (σύζυγός του από το 1996).
Ξεκινώντας από τη Γαλλία από μία ιδέα του Αμερικανού μουσικού Τζόελ Κοέν, το 1976, και έπειτα προσαρμοσμένη και υλοποιήσιμη από το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού το 1982, η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής γιορτάζεται κατά το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) σε πλέον πάνω από 110 χώρες.
Ο Γιεχούντι Μενουχίν έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις υψηλού κύρους όπως του Ιππότη του Τάγματος της Αξίας στη Γαλλία και τη Γερμανία, της Λεγεώνας της Τιμής, και εξευγενισμό από τη Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου.