Skip to main content

Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Μαύρη προπαγάνδα τα δήθεν ρουσφέτια

Το υπουργείο σημειώνει ότι, ενήργησε ως όφειλε και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η στήριξη της πολιτείας.

Διαψεύδει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορές μερίδας ΜΜΕ σχετικά με «φωτογραφικές» προσλήψεις συγγενών ατόμων που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σοβαρά στις φονικές πυρκαγιές του 2007.

«Ουδέν ψευδέστερον αυτού», απαντά και κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα, που διαστρέφει την αλήθεια, παρουσιάζοντας την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας ως δήθεν «ρουσφέτι».

Όπως εξηγεί, οι προσλήψεις αυτές προβλέφθηκαν με τον ν. 3624/2007, ο οποίος και προέβλεπε προθεσμία 5 ετών για την υποβολή της αίτησης. Μετά το 2009 υποβλήθηκαν 15 αιτήματα διορισμού, τα οποία παρέμεναν σε εκκρεμότητα. Η διαδικασία διορισμού των 13 ατόμων ολοκληρώθηκε με την έκδοση της υπ' αριθ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.Κ./53/οικ.14469/25-05-2016 απόφασης κατανομής.

Με το υπ αριθ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.1.1/125/οικ.2354/25-01-2017 έγγραφο, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναζήτησε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις εν λόγω διατάξεις, κενές οργανικές θέσεις για το διορισμό των τελευταίων δύο ενδιαφερομένων.

Το υπουργείο σημειώνει ότι, ενήργησε ως όφειλε και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η στήριξη της πολιτείας, σε ανθρώπους που είχαν πληγεί σκληρά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.

«Ας σταματήσει συνεπώς η "μαύρη" προπαγάνδα, που διαστρέφει την αλήθεια παρουσιάζοντας την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας ως δήθεν "ρουσφέτι"», καταλήγει.