Skip to main content

ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος σκότωσε οκτώ στο Γκάρλαντ του Τέξας

Οι ΗΠΑ έχουν το προηγούμενο διάστημα πληγεί από κύμα σφοδρών καταιγίδων και ανεμοστρόβιλων σε Άρκανσο, Μισισιπή και Τενεσί.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Σάββατο την πόλη Γκάρλαντ κοντά στο Ντάλας στο Τέξας.

Ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε πολλά κτίρια στην μικρή πόλη, που βρίσκεται περίπου 20 χλμ. βορειοανατολικά του Ντάλας, σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ABC και CNN.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, πέντε άτομα βρέθηκαν νεκρά μέσα στα αυτοκίνητά τους, ενώ άλλες τρεις σοροί εντοπίστηκαν σε κοντινές περιοχές.

Εκατομμύρια πολίτες στις νότιες ΗΠΑ προσπαθούσαν να επιστρέψουν στους φυσιολογικούς ρυθμούς της καθημερινότητας μετά από ένα κύμα ανεμοστρόβιλων και σφοδρών καταιγίδων στις πολιτείες του Μισισιπή, του Τενεσί και του Άρκανσο, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.

Το Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (National Weather Service, NWS) εξέδωσε έκτακτα ενημερωτικά δελτία ακραίων καιρικών φαινομένων προειδοποιώντας για ανεμοστρόβιλους σε δέκα πολιτείες. Σε ορισμένες πολιτείες εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Τουλάχιστον 100 κτίρια στις πληγείσες περιοχές έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με το ABC News.

Αναφορές από το Τέξας κάνουν λόγο για κατεστραμμένες εκκλησίες, αυτοκίνητα και δέντρα που έχουν πέσει στους δρόμους.