Skip to main content

ΗΠΑ: Εκτακτη συνεδρίαση για την οικονομική στήριξη των πολιτών

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα εν μέσω των θερινών διακοπών ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να εγκρίνει δισ. δολάρια σε βοήθεια προς τις πολιτείες.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα εν μέσω των θερινών διακοπών ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να εγκρίνει δισ. δολάρια σε βοήθεια προς τις πολιτείες και να προλάβει την απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών, πυροσβεστών και αστυνομικών, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρός της Νάνσι Πελόζι.

«Θα καλέσω σε συνεδρίαση τη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να σωθούν οι θέσεις απασχόλησης εκπαιδευτικών και να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά», ανακοίνωσε μέσω του Twitter η Νάνσι Πελόζι.

Πηγή του Κογκρέσου δήλωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων είναι πιθανόν να ψηφίσει την Τρίτη νομοσχέδιο για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 26,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρόγραμμα υγείας για τους άπορους (Medicaid) και 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τα σχολεία.

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε σήμερα (61-38) το νομοσχέδιο, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική ψηφοφορία. Οι Δημοκρατικοί αποδίδουν στην τελική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί μάλλον αύριο, συμβολική αξία και θεωρούν ότι το νομοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί.

Οι πολέμιοι του νομοσχεδίου θεωρούν ότι τα κονδύλια θα επιβαρύνουν τα ελλείμματα των αμερικανικών πολιτειών, ενώ οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι είναι σημαντικό διότι θα βοηθήσει τις πολιτείες να αντιμετωπίσουν τα κενά του προϋπολογισμού τους, που αναμένεται να υπερβούν φέτος τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια αυτόν τον χρόνο, και να αποφευχθούν οι απολύσεις εκπαιδευτικών.