Skip to main content

Η Κύπρος προτεραιότητα στην ατζέντα των ΗΠΑ και της ΕΚΤ

Θετικά ανταποκρίθηκε σχεδόν αμέσως ο Μάριο Ντράγκι στην πρόσκληση των Κυπρίων να επισκεφθεί την Λευκωσία για ανταλλαγή απόψεων με τους βουλευτές

Στη θέση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, αναμένεται να επικεντρωθεί από τώρα και στο εξής, ο Αντιπρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου, Γουίλμπουρν Ρος, «εγκαταλείποντας» την θέση του στην Τράπεζα.  Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρει πως η εταιρεία του δεν προτίθεται να αποσύρει τα κεφάλαια της από την Τράπεζα Κύπρου, απλώς ο ίδιος θα αφήσει τη θέση του Αντιπροέδρου. Η Κύπρος εξακολουθεί να είναι στο επενδυτικό μόνιτορ των αμερικανών και όχι μόνο, καθώς οι ευκαιρίες εκεί παραμένουν σημαντικές.

Το πιστοποιεί μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι και οι Ευρωπαίοι την επαναφέρουν στην κορυφή της ατζέντας τους. Απόδειξη;

Θετικά ανταποκρίθηκε σχεδόν αμέσως ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, στην πρόσκληση της κυπριακής Βουλής να επισκεφθεί την Λευκωσία για ανταλλαγή απόψεων με τους εκεί βουλευτές. Αυτό που απομένει είναι να οριστεί η  κατάλληλη ημερομηνίαγια να γίνει η επίσκεψη. Στο σημείο αυτό, απλά να αναφέρουμε ότι ο Ντράγκι, επειδή ακριβώς θεωρεί την Ελλάδα τοξική αποφεύγει ακόμα και να την ...αναφέρει. Και η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα έχουν ξεχάσει από πότε έχουν να δουν τον πρόεδρο της ΕΚΤ να προσγειώνεται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».