Skip to main content

ΗΠΑ: Ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν

Η 'Αγκυρα διαβεβαιώνει πως η επίσκεψη του προέδρου αφορά την παρουσία του στη σύνοδο κορυφής αλλά και τα εγκαίνια ενός οθωμανικού τζαμιού στο Μέριλαντ

Συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα πως θα έχει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο του τελευταίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Τούρκος πρόεδρος, που θα βρεθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα την Πέμπτη και την Παρασκευή για την τέταρτη σύνοδο κορυφής για την πυρηνική ασφάλεια, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης ανέφερε πως ο Ομπάμα και ο Ερντογάν θα «έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατά τη διάρκεια της συνόδου», χωρίς όμως να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Η Άγκυρα διαβεβαιώνει πως η επίσκεψη του προέδρου της έχει κυρίως στόχο τη συμμετοχή του, μαζί με πολλούς άλλους αρχηγούς κρατών στη σύνοδο και να εγκαινιάσει ένα μεγάλο οθωμανικού στυλ τζαμί στο Μέριλαντ, κοντά στην Ουάσινγκτον.