Skip to main content

ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 25 άτομα που διαμαρτύρονταν κατά της πολιτικής Τραμπ

Οι διαδηλωτές είχαν καθίσει μπροστά στους ανελκυστήρες και φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «όχι στην απαγόρευση, όχι στις εφόδους, όχι στο τείχος».

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε στο λόμπι του Πύργου Τραμπ 25 άτομα που διαμαρτύρονταν για τις πολιτικές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ όσον αφορά τη μετανάστευση και τον έλεγχο των συνόρων.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι διαδηλωτές είχαν καθίσει μπροστά στους ανελκυστήρες και φώναζαν ρυθμικά το σύνθημα «όχι στην απαγόρευση, όχι στις εφόδους, όχι στο τείχος».

Η αστυνομία απέκλεισε την είσοδο στο πιο γνωστό ακίνητο του Τραμπ, έναν ουρανοξύστη όπου υπάρχουν τόσο καταστήματα όσο και κατοικίες, και όπου διαμένουν η σύζυγός του Μελάνια και ο γιος του Μπάρον, όταν ο πρόεδρος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Οι διαδηλωτές φορούσαν μπλούζες με συνθήματα όπως «Όχι στο Τείχος», που παραπέμπει στα σχέδια του Τραμπ να οικοδομηθεί ένας φράκτης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, «όχι στις εφόδους», που παραπέμπει στις συλλήψεις μεταναστών χωρίς χαρτιά, και «όχι στην απαγόρευση», που παραπέμπει στα αντιμεταναστευτικά εκτελεστικά διατάγματα του ρεπουμπλικάνου.