Skip to main content

Υπέκλεψαν τρία ροζ βίντεο από 34χρονη και την εκβίαζαν

Σύμφωνα με καταγγελία 34χρονης, άγνωστος ζητούσε 8.000 ευρώ για να μην δημοσιεύσει βίντεο με την ίδια και τον σύζυγό της σε προσωπικές τους στιγμές.

Υπόθεση απόπειρας εκβίασης κατά ζευγαριού, μέσω διαδικτύου, εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε σχετική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 45χρονου και 47χρονου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία 34χρονης Γεωργιανής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος έστειλε στο κινητό τηλέφωνό της γραπτό μήνυμα, στο οποίο ανέφερε ότι κατέχει τρία αρχεία εικόνας και ήχου, με την ίδια και τον σύζυγό της σε προσωπικές στιγμές, ζητώντας να του δώσει 8.000 ευρώ προκειμένου να μην τα δημοσιεύσει.

Προκειμένου να πεισθεί ότι οι απειλές του έχουν βάση της παρέδωσε ψηφιακό δίσκο με τα τρία ψηφιακά αρχεία, ζητώντας εκ νέου να του καταβάλλει τα χρήματα.

Η 34χρονη δεν ενέδωσε στις απειλές και λίγες ημέρες αργότερα εντόπισε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προφίλ με το όνομα της, στο οποίο είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες από το επίμαχο υλικό. Η γυναίκα πληροφορήθηκε από οικείους της ότι άγνωστος τους έστειλε μέσω προσωπικών μηνυμάτων, τα προαναφερόμενα αρχεία.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε αλληλογραφία με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, από όπου προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η σύνδεση που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την ανάρτηση του συγκεκριμένου υλικού.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν, στις οικίες του 45χρονου και του 47χρονου, στην Αττική, διαπιστώθηκε η χρήση των συνδέσεων διαδικτύου τους για την ανάρτηση του υλικού. Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ψηφιακός δίσκος, ο οποίος εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας, που σχηματίστηκε, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.