Skip to main content

Υπαινιγμός Πούτιν για συνεργασία ΗΠΑ-Τουρκίας στην κατάρριψη του SU-24

Η αμερικανική πλευρά γνώριζε πού και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν την στιγμή του περιστατικού, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Αιχμές εναντίον των ΗΠΑ ότι διέρρευσε το σχέδιο πτήσης του ρωσικού βομβαρδιστικού στους Τούρκους συμμάχους της άφησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γάλλο ομόλοό του Φρανσουά Ολάντ.

«Η αμερικανική πλευρά, που ηγείται της συμμαχίας στην οποία η Τουρκία είναι μέλος, γνώριζε πού και πότε τα πολεμικά μας αεροσκάφη επιχειρούσαν την στιγμή του περιστατικού. Και αυτό ήταν ακριβώς το σημείο που η επίθεση συνέβη. Γιατί δώσαμε αυτές τις πληροφορίες στους Αμερικανούς; Είτε δεν έχουν τον έλεγχο της ροής των πληροφοριών, είτε διέρρευσαν αυτή την πληροφορία, χωρίς να συνειδητοποιούν τις πιθανές επιπτώσεις μιας τέτοιας διαρροής», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Σημείωσε ακόμη πως η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τους συμμάχους τους στην μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, η συνεργασία αυτή θα τεθεί σε κίνδυνο αν υπάρξει κι άλλη κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη συμμαχία της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ. Αλλά σίγουρα, περιστατικά όπως η κατάρριψη αεροσκαφών μας και οι θάνατοι στρατιωτών μας…είναι απολύτως απαράδεκτα», δήλωσε ο Πούτιν.

«Συνεχίζουμε με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη αυτού του επεισοδίου, αλλιώς δεν θα έχουμε ανάγκη συνεργασίας με κανέναν, με καμία συμμαχία, με καμία χώρα», τόνισε.