Skip to main content

Υπέρ μιας συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Χρειάζεται ακόμα πολλή προσπάθεια για να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup o Γάλλος ΥΠΟΙΚ.

Υπέρ μιας συνολικής συμφωνίας σήμερα τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο νέος υπουργός της Γαλλίας ανέφερε ότι είχε ήδη σειρά επαφών με τους ομολόγους του ενόψει του σημερινού Eurogroup. Όπως είπε πέρα από τη συνάντηση που είχε σήμερα στο Βερολίνο με το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μίλησε μεταξύ άλλων με τον Έλληνα ομόλογό του καθώς και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο ίδιος χαιρέτισε τις "δύσκολες" αποφάσεις για τον ελληνικό λαό που λήφθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την ελληνική κυβέρνηση και δήλωσε ότι πρέπει να καταλήξει το σημερινό Eurogrοup σε μία συμφωνία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ατενίσει το μέλλον με πιο θετικό τρόπο. "Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας αλλά και της ευρωζώνης" υπογράμμισε ο Μ. Λεμέρ.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Γερμανού ομόλογού του Βόφγκανγκ Σόιμπλε ότι δεν έχει εντολή από την γερμανική Βουλή να προχωρήσει σε ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ανέφερε ότι "μπορούμε να βρούμε λύσεις που δε χρειάζονται την έγκριση της γερμανικής Βουλής", αρκεί να υπάρχει "φαντασία".

Τέλος, σημείωσε ότι χρειάζεται ακόμα πολλή προσπάθεια για να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ, καθώς οι αρχικές θέσεις των δύο πλευρών είναι αρκετά "απομακρυσμένες". "Αυτή είναι όμως η δουλειά των υπουργών Οικονομικών και ελπίζω ότι θα γίνει μια καλή προσπάθεια σήμερα", επισήμανε ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.