Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Άμεσα οι αλλαγές σε επίδομα θέρμανσης και τέλη κυκλοφορίας

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών επεσήμαναν ότι οι αλλαγές που είχε προετοιμάσει ο Τρύφων Αλεξιάδης ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, θεωρεί ότι οι προτάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, για τα θέματα αυτά είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ειδικότερα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών που ρωτήθηκαν σχετικά, επισήμαναν ότι το θέμα των αλλαγών στο επίδομα θέρμανσης πρόκειται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Οι αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης αφορούν στην καλύτερη στόχευση της κατανομής του επιδόματος, προκειμένου ακόμη και εντός του ίδιου νομού να ευνοούνται, όσοι το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες. «Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, οι αλλαγές τις οποίες είχε εισηγηθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, προέβλεπαν μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών. «Θα δούμε, αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές» σημείωσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής των επικείμενων από 1η Ιανουαρίου 2017) αυξήσεων στον ΕΦΚ των καπνικών, αίτημα που τίθεται απο φορείς της αγοράς, οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Τόνιζαν, ωστόσο ότι, σε κάθε περίπτωση, σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι, όσο αυξάνονται τα έσοδα, να μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.