Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Να φέρουν ρεαλιστικότερες προτάσεις οι Θεσμοί

Το ΥΠΟΙΚ απορρίπτει την πρόταση που παρουσίαστηκε χθες στον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως η εφαρμογή της θα βάθαινε τη φτώχεια και την ανεργία.

Κάλεσμα στους Θεσμούς να προσκομίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης «ρεαλιστικότερες προτάσεις» απευθύνει το υπουργείο Οικονομικών, απορρίπτοντας την πρόταση-φωτιά που παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα (εδώ).

«Μετά από τέσσερις μήνες διαπραγματεύσεων, οι θεσμοί κατέθεσαν προτάσεις η εφαρμογή των οποίων, κατά την κρίση του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλύσουν τον γρίφο της οικονομικής κρίσης που ενέτειναν οι πολιτικές της προηγούμενης πενταετίας», τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.  

«Επιπλέον, οι εν λόγω προτεινόμενες πολιτικές θα βάθαιναν σημαντικά τη φτώχεια και την ανεργία. Η συμφωνία-επίλυση που έχει ανάγκη τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη απαιτεί άμεση μετακίνηση των θεσμών σε ρεαλιστικότερες προτάσεις που να δίνουν την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής ευαισθησίας. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τέτοιες προτάσεις», καταλήγει το ΥΠΟΙΚ.