Skip to main content

ΥΠΟΙΚ: Θετικές προοπτικές για την οικονομία μετά την αναβάθμιση

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με σταθερό βηματισμό και με στόχο ​την​ δίκαιη ανάπτυξη.

Θετικά αποτιμά το υπουργείο Οικονομικών την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, σημειώνοντας πως αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες για την Τρίτη αξιολόγηση.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με σταθερό βηματισμό και στόχο την δίκαιη ανάπτυξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου:

Σε «θετική» από «σταθερή» αναβάθμισε την προοπτική της ελληνικής οικονομίας ο οίκος Fitch. Είχαν προηγηθεί οι Standard's & Poor's και Moody's.
 
Η νέα θετική προοπτική της οικονομίας, και από τους οίκους αξιολόγησης, αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί χωρίς να δημιουργήσει αστάθεια, ενώ και το γεγονός ότι θα υπάρξουν σημαντικά μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα διευκολύνει την πρόσβαση της Eλλάδας στις αγορές.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται με σταθερό βηματισμό και στόχο την δίκαιη ανάπτυξη, ώστε ο κόσμος της εργασίας, ο οποίος έφερε το κύριο βάρος της κρίσης, να είναι συμμέτοχος στα οφέλη της ανάπτυξης.