Skip to main content

Η ευχάριστη έκπληξη με τη Νοτοπούλου και οι «γαλάζιες» συμπάθειες

Το πραγματικό ερώτημα για τις σχέσεις Τζιτζικώστα - Καραμανλή, οι συμπάθειες που κερδίζει η Νοτοπούλου και η ανοδική πορεία της Γιάννας Παναγοπούλου.

-Ούτε συνεννοημένος να ήταν με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Ανήμερα της επίσκεψης του κ. Καραμανλή στις Σέρρες και συγκεκριμένα την Αμφίπολη και την Πρώτη, ο περιφερειάρχης που τον συνόδευσε, έλαβε από... Βουλγαρία τα χαρμόσυνα νέα της έγκρισης της πρότασης της Περιφέρειας για την ανάδειξη της περιοχής της Αμφίπολης σε τουριστικό πόλο, με επίκεντρο το σπουδαίο μνημείο. Την ώρα που Καραμανλής και Τζιτζικώστας επισκέπτονταν την ανασκαφή, ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε πως στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας, στο Μπλαγκόεβγκραντ (πάλαι ποτέ Άνω Τζουμαγιά), η πρόταση της Περιφέρειας με τα 1,5 εκ. ευρώ για την Αμφίπολη πήρε το πράσινο φως. Ούτε «δώρο» να του έκανε ο κ. Τζιτζικώστας του κ. Καραμανλή... Πάντως, η κοινή εμφάνιση και μάλιστα στις Σέρρες, Καραμανλή, Καραμανλή τζούνιορ και Τζιτζικώστα, ήρθε με πανηγυρικό τρόπο να επιβεβαιώσει τις πολύ στενές σχέσεις του πρώην πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη, σε πείσμα όσων επέμεναν ότι τα σύννεφα που είχαν δημιουργηθεί στην περίοδο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, δεν είχαν φύγει από τον ουρανό. Το ερώτημα πλέον είναι αν υπήρξαν ποτέ τέτοια σύννεφα...

-Στο ανώτατο πολιτικό όργανο του «Ποταμιού», το πολιτικό του συμβούλιο, εξελέγη η γνωστή δικηγόρος της Θεσσαλονίκης (και πολιτευτής του κόμματος), Γιάννα Παναγοπούλου, η οποία στήριξε θερμά την προσπάθεια του Σταύρου Θεοδωράκη, από την αρχή της και αποζημιώθηκε με την ανέλιξή της στο συγκεκριμένο κομματικό όργανο. Η ίδια υποδέχτηκε με ένα μήνυμα την εκλογή της: «Είναι μεγάλη μου τιμή η εκλογή μου στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού, αντίστοιχη βέβαια και η ευθύνη μου». Και κάπως έτσι καθίσταται πλέον σίγουρη υποψήφια στις επόμενες εκλογές στην Α' Θεσσαλονίκης, παρότι για το Ποτάμι είναι εξαιρετικά δύσκολη εκλογική περιφέρεια ακόμη κι αν μπει στη Βουλή, καθώς μπορεί να την επιλέξει και πάλι ο κ. Θεοδωράκης για τη βουλευτική του έδρα. Στην Α' Θεσσαλονίκης του «Ποταμιού» όμως είχαμε και εκλογή γραμματέα. Ένας 25χρονος, ο Πέτρος Τερζής, από την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, ακολουθεί τον Σπύρο Πέγκα και είναι πλέον κι αυτός σημαντικό στέλεχος του κόμματος, καθώς είναι ο γραμματέας της κομματικής οργάνωσης στην Α' Θεσσαλονίκης. Σιδεροκέφαλος.

-Η επιφυλακτικότητα απέναντι στην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, από τους τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και από πολλούς αυτοδιοικητικούς φαίνεται να υποχωρεί. Και φαίνεται η κ. Νοτοπούλου να κερδίζει συμπάθειες και εκτίμηση, καθώς περισσεύουν τα καλά λόγια το τελευταίο διάστημα από «αντίπαλους» πόλους. Στην τελετή παραχώρησης του στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο, η κ. Νοτοπούλου δέχτηκε συγχαρητήρια από πολλούς «γαλάζιους» που παρευρέθηκαν, καθώς δούλεψε την υπόθεση με ζέση. Αν συνυπολογίσει κάποιος ότι ήταν και κεντρικό πρόσωπο στην παρουσία ενός εκ των κορυφαίων υπουργών και πιο στενών συνεργατών του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, του κ. Νίκου Παππά, μπορεί να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι οι χαμηλοί τόνοι και η σκληρή δουλειά φέρνουν αποτελέσματα. Μόνο ο Κώστας Γκιουλέκας κράτησε τελευταία πολύ υψηλούς επικριτικούς τόνους (κυρίως για το θεσμό κι όχι για το πρόσωπο) εναντίον της, για να έρθει το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Δημήτρης Γαλαμάτης, να τον εγκαλέσει μέσω facebook, επισημαίνοντας ως «τουλάχιστον ατυχή», αν όχι «επικίνδυνο», τον χαρακτηρισμό «γκαουλάιτερ» που χρησιμοποίησε ο κ. Γκιουλέκας για την κ. Νοτοπούλου.

-Αεικίνητος ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Φάνης Παπάς, ο οποίος έπεσε στις μεγάλες αγροδιατροφικές εκθέσεις αυτό το διάστημα και τρέχει και δεν προλαβαίνει. Πριν από λίγες μέρες έχυσε ιδρώτα για να πάει καλά η συμμετοχή της Περιφέρειας, με 87 επιχειρήσεις στη Detrop-Oenos 2017, στη ΔΕΘ και αυτό το Σαββατοκύριακο επειδή εξελίσσονται ταυτόχρονα οι μεγάλες εκθέσεις Food Expo και Oenotelia στην Αθήνα και Prowein στο Ντίσελντορφ, ήταν σήμερα στα εγκαίνια των Αθηνών και αύριο πάει στο Ντίσελντορφ. Πολλοί του κάνουν αστειάκια περί πολλών ταξιδιών, αλλά το ζόρι του μόνο αυτός το ξέρει, όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του. Από την Food Expo εξάλλου θα ήταν αδύνατο να απουσιάσει, αφενός λόγω της «δυνατής» παρουσίας της Περιφέρειας, με πολλές επιχειρήσεις, αφετέρου λόγω της παρουσίας του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην έκθεση, με τον οποίο η προσωπική σχέση του κ. Παπά είναι γνωστή. Άσε δηλαδή που πληροφορίες λένε ότι προέκυψαν και κάποια τηλεφωνήματα, στα οποία συνομιλητές του θεωρούσαν δεδομένη την παρουσία του, λόγω παρουσίας Μητσοτάκη... Αν ήθελε ας έκανε κι αλλιώς...