Skip to main content

Υπό ολική κατάληψη το Εργοτάξιο Μεταλλείου Ολυμπιάδας (vid)

Από σήμερα οι μεταλλωρύχοι προχώρησαν σε ολική κατάληψη του εργοταξίου Μεταλλείου Ολυμπιάδας, μετά από απόφαση των Σωματείων.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία Χαλκιδικής, οι οποίοι από σήμερα και μετά από το έγγραφο της Ελληνικός Χρυσός περί απομάκρυνσης του συνόλου των εργαζομένων που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, προχώρησαν σε ολική κατάληψη του εργοταξίου Μεταλλείου Ολυμπιάδας.

Αυτό αποφάσισαν ομόφωνα τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων. Την πρόσβαση και την ασφάλεια του εργοταξίου έχει αναλάβει η Ομάδα περιφρούρησης των εργαζομένων.

Έχει ζητηθεί από το τμήμα Ασφάλειας να περιοριστεί μόνο στη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Οι μεταλλωρύχοι καλούν «τον καθένα σε συστράτευση στον δύσκολο και δίκαιο αγώνα των έγκλειστων συναδέλφων μας στις υπόγειες Στοές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά πληροφορίες, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους συμπεριλαμβανομένου και του νομού Αττικής.

Επιπρόσθετα, διερευνάται το ενδεχόμενο επαφών μεταξύ του νέου αρμόδιου υπουργού της υπηρεσιακής κυβέρνησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής με στόχο την επίτευξη μίας δίκαιης λύσης στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες με το μεταλλευτικό έργο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Δείτε βίντεο από τη σημερινή, όγδοη ημέρα κατάληψης στις στοές της Ολυμπιάδας: