Skip to main content

Υπό την έγκριση των θεσμών το νομοσχέδιο Σπίρτζη για την «Beat»

Οι θεσμοί θα αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Αμφιβολίες για τις προωθούμενες αλλαγές της κυβέρνησης στο νομοθετικό πλαίσιο των ηλεκτρονικών εφαρμογών για την επιλογή ταξί, όπως η «Beat», φέρονται να έχουν οι θεσμοί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησαν να μην κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο νόμου Σπίρτζη φέρεται να υποχρεώνει τις εταιρείες διαμεσολάβησης να μετατραπούν σε εταιρείες παροχής μεταφορικού έργου.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, Ελένης Βαρβιτσιώτη, για το κατά πόσον το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου βρίσκει την Κομισιόν σύμφωνη, εκπρόσωπός της δήλωσε: «Οι θεσμοί θα εξετάσουν τα μέτρα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, για να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι συμβατό με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο του Μνημονίου και συγκεκριμένα με εκείνες που συνδέονται με τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των φραγμών στον ανταγωνισμό».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι θεσμοί ζητούν να μην κατατεθεί στη Βουλή το επίμαχο σχέδιο νόμου.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο, έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση που σκοπίμως διακινείται, για να καλύψει τη δράση και τις δραστηριότητες όσων παρανομούν. Όσων δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και δεν έχουν καν έδρα σε αυτή».

Σε δηλώσεις του και ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε την ανάγκη «να εφαρμοστούν και στη χώρα μας αυτά που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να μην συνεχίζουν να υπάρχουν οι σκιές που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» (δείτε εδώ).