Skip to main content

Υποψήφια η Αθήνα για τη διεξαγωγή του Final 4 το 2018

Την υποψηφιότητα της πόλης στη διεκδίκηση αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας της κορυφαίας διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου

Και η Αθήνα θα βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων πόλεων για να φιλοξενήσουν την τελική φάση της Euroleague, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης στο μπάσκετ, το 2018.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στην ιστοσελίδα «Τeamscout», «έχουμε πολύ καλές συζητήσεις για το Βελιγράδι, τη Μόσχα, την Αθήνα και άλλες πόλεις. Το θέμα είναι δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα είναι βολικό για τις πόλεις και για εμάς. Το Final Four είναι ένα τουρνουά που πολλές πόλεις θέλουν να το φιλοξενήσουν. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την οικοδέσποινα πόλη του Final Four του 2018, αλλά ακόμα χρειάζεται να ολοκληρώσουμε κάποιες συζητήσεις. Μετά θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για εκείνο του 2019».

Όσον αφορά ποιο Final Four ξεχωρίζει, ο ίδιος τόνισε πως «ως φίλαθλος του μπάσκετ αυτό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη το 2012 ήταν πραγματικά μοναδικό. Εχω επίσης τρομερές αναμνήσεις από τη διοργάνωση της Πράγας επειδή αλλάξαμε επίπεδο, ενώ και το Παρίσι του 2010 ήταν μία παρόμοια κατάσταση. Το ίδιο συνέβη πέρσι στο Βερολίνο.

» Στο Μιλάνο ήταν υπέροχα για εμάς, γιατί δουλέψαμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Απο αθλητικής άποψης πιστεύω πως το 2008 στην Αθήνα ήταν υπέροχα, ενώ καλά ήταν και στην Πράγα. Ευτυχώς έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στα Final Four».