Skip to main content

Υποψήφιος για την προεδρία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας ο Πλαστάρας

Tο όνομα του συνδυασμού με τον οποίο κατεβαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ στις Επιμελητηριακές Εκλογές είναι «Μαγνησία 2025».

Tην υποψηφιότητά του για το Επιμελητήριο Μαγνησίας ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Μαγνησίας), Τρύφωνας Πλαστάρας.

Το όνομα του συνδυασμού με το οποίο κατεβαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ στις Επιμελητηριακές Εκλογές είναι «Μαγνησία 2025», κεντρικό σύνθημα είναι το «Εμείς μπορούμε» χωρίς κομματικές δεσμεύσεις και εξαρτήσεις και συμμετέχουν σε αυτό μεταξύ άλλων το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Ελένη Δοδούση, το μέλος του Δ.Σ.του Επιμελητηρίου και πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μοτοσικλετών (ΣΙΣΑΜ) Γιώργος Μπαρμπάκος, το μέλος της Διοίκησης της ΟΕΒΕΜ Γιάννης Φόβος-εκπρόσωπος του Συλλόγου Χρυσοχόων, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ και του ΣΙΣΑΜ Ευάγγελος Λαλίτσας, ο γνωστός μπασκετμπολίστας Παναγιώτης Λιαδέλης, το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Μετάλλου, Κώστας Πελεκούδας και το μέλος της Διοίκησης της ΟΕΒΕΜ και πρόεδρος του Συλλόγου Αγγειοπλαστών, Γιώργος Γκάλιος. Την υποψηφιότητα Πλαστάρα στηρίζει και ο εκπρόσωπος της Μαγνησίας στο Ξενοδοχειακό  Επιμελητήριο Ελλάδας, Κώστας Λεβέντης, όπως και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Θανάσης Σταυρίδης.

Ο κ. Πλαστάρας γνωστοποίησε πως όταν κατατεθεί ο συνδυασμός του για το Επιμελητήριο θα παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου στην ΟΕΒΕΜ και παρουσίασε τις βασικές αρχές του συνδυσμού «Μαγνησία 2025» για ένα Επιμελητήριο - όπως τόνισε - ανοιχτό σε όλους, ελκυστικό στη νέα γενιά, με εξωστρέφεια και συνεργασίες, με όραμα και πρόγραμμα γιατί, όπως ανέφερε «με το χύμα, έχουμε διαζύγιο». Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στη σημερινή διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για θέματα οικονομικής διαχείρισης και άγνωστες διαδικασίες προβολής.  

«Εμείς, με τεκμηριωμένες απόψεις, κοστολογημένο οργανόγραμμα και καθαρές σχέσεις με την κοινωνία θα κάνουμε το Επιμελητήριο να λειτουργεί σαν καθοριστικός παράγοντας κεντρικά και σε περιφερειακό επίπεδο», τόνισε ο κ.Πλαστάρας και πρόσθεσε ότι το όνομα του συνδυασμού, «Μαγνησία 2025», είναι κάθε άλλο παρά τυχαίο: «Είναι όραμα οκταετίας και καλούμε όσους θέλουν να δουλέψουν, γιατί τα φαινόμενα μη απαρτίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και να αποφασίζουν άτομα χωρίς διαβούλευση και συζήτηση με άλλους φορείς, θα μείνουν στο παρελθόν. Η νέα διοίκηση ανοίγει τις πόρτες του Επιμελητηρίου σε όλους. Φέρνει την Ένωση Ξενοδόχων, Βιομήχανους, Ομοσπονδίες, Σωματεία, την περιφέρεια ανεξαρτήτως κομμάτων, την εκκλησία και τους φορείς και τις δομές της, γιατί μέσω του κινήματος πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», έχουμε κατορθώσει και έχουμε κάνει έναν μεγάλο συνασπισμό δυνάμεων».