Skip to main content

Υπόθεση πρώην ΑΤΕ: Αποδεσμεύονται 7,34 εκατ. για 26.000 αγρότες

Οι δεσμευμένοι λογαριασμοί αφορούσαν σε ποσά που είχαν καταβληθεί σε παραγωγούς έναντι για διάφορες ενισχύσεις και αποζημιώσεις

Υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Bαγγέλης Αποστόλου, η απόφαση για την αποδέσμευση λογαριασμών της πρώην ΑΤΕ που είχαν δεσμευθεί για την περίοδο 2003-2015.

Όπως αναφέρει το ΥΠΑΑΤ, οι δεσμευμένοι λογαριασμοί αφορούσαν σε ποσά που είχαν καταβληθεί σε παραγωγούς έναντι – υπό μορφή ταμειακών διευκολύνσεων ή προκαταβολών - για ενισχύσεις και αποζημιώσεις της ΚΑΠ, Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιώματα Ενιαίας Ενίσχυσης, ενισχύσεις ελαιοπαραγωγών καθώς και αποζημιώσεις πυρόπληκτων.

Με την απόφαση αυτή, σχολιάζει το υπουργείο, επιλύεται ένα χρονίζον πρόβλημα που αφορά 26.613 αγρότες, οι οποίοι θα λάβουν τα υπόλοιπα των ποσών που δικαιούνται, συνολικού ύψους 7,34 εκατ. ευρώ, και τα οποία παρέμεναν δεσμευμένα από δεκαετίας και πλέον.

Το επόμενο διάστημα οι δικαιούχοι αγρότες θα λάβουν σχετική ενημέρωση από την Τράπεζά τους και θα μπορούν να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται.