Skip to main content

Υποτροφίες για νέους κτηνοτρόφους για δεύτερη χρονιά από τη ΔΕΛΤΑ

Οι υποτροφίες δίνονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», που υλοποιεί η εταιρεία, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιεί το πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, η ΔΕΛΤΑ, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι υποτροφίες δίνονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», το οποίο υλοποιεί η εταιρεία, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, αλλά και της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας για στήριξη και ενθάρρυνση των νέων.

Κατά τη διάρκεια του επιτυχημένου πρώτου κύκλου εκπαιδεύσεων του 2017, εκπαιδεύτηκαν 14 νέοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι παρακολούθησαν επαγγελματικά σεμινάρια στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με στόχο τη παροχή εμπεριστατωμένης τεχνικής εκπαίδευσης σε θέματα ορθών κτηνοτροφικών και επιχειρηματικών πρακτικών. Το πρόγραμμα υποτροφιών υλοποιείται με τον ίδιο στόχο και το 2018 και αφορά παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της ΔΕΛΤΑ, τα οποία εργάζονται στην κτηνοτροφική επιχείρηση και προτίθενται σταδιακά να την αναλάβουν με αξιώσεις και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά της, καθώς και νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Φορέας εκπαίδευσης είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά ιστορία στην εκπαίδευση αγροτών και κτηνοτρόφων, που εξασφαλίζει τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη. Η Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και πληροφόρησης σε μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου και σε ενήλικες. Οργανώνει και υλοποιεί προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις ιδιωτών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης του κοινού και επισκέψεις μελέτης πεδίου (study visits) στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα επιχειρηματικότητας στην αγροδιατροφή, τον αγροτουρισμό, τον πολιτισμό, την αξιοποίηση των παραγωγικών πηγών, την προστασία του περιβάλλοντος, τις νέες τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εδώ