Skip to main content

Σε παύση πληρωμών οδεύει η ΣΕΚΑΠ - Τι αποφάσισε το ΔΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ όρισε τον Σεραφείμ Σωτηριάδη ως σύμβουλο που θα αναλάβει όλα τα σχετικά θέματα με τη διαδικασία της πτώχευσης.

Την υποβολή δήλωσης παύσης πληρωμών εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας - πληρωμών της εταιρείας αποφάσισε κατά τη σημερινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΣΕΚΑΠ με θέμα τη λήψη έκτακτων μέτρων εξαιτίας της απορριπτικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής αναφορικά με το πρόστιμο των 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις του 2009, στο πλαίσιο των οποίων επιβλήθηκαν περιορισμοί στη δραστηριότητα της επιχείρησης από το αρμόδιο Τελωνείο.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΣΕΚΑΠ, ήδη από σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε ως Νομικό - Ειδικό Σύμβουλο της εταιρείας, για τον χειρισμό όλων των σχετικών θεμάτων με την διαδικασία της πτώχευσης, τον Σεραφείμ Σωτηριάδη, ιδρυτή της δικηγορικής εταιρείας «Σεραφείμ Σωτηριάδης και Συνεργάτες Εταιρεία Δικηγόρων», με εξειδίκευση στα θέματα του πτωχευτικού δικαίου.

«Εκ των πρώτων ενεργειών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ αποτέλεσε ο ορισμός του κ. Σταύρου – Κωνσταντίνου Παπασπύρου του Χρυσοστόμου, ως νέου Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΑΠ, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε και ενέκρινε ο κ. Σωτηριάδης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ μετά την έκδοση της απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ.ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά(Δείτε περισσότερα εδώ).

Η εταιρεία άσκησε κατά της απόφασης των τελωνειακών αρχών της Ξάνθης ανακοπή και αίτηση αναστολής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Όπως τόνισε μιλώντας στον realfm ο δικηγόρος της ΣΕΚΑΠ Αλέξανδρος Λυκουρέζος, αύριο, Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι θα συζητηθεί το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής στο διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. «Εάν ληφθεί η προσωρινή διαταγή, όπως πιστεύουμε και ελπίζουμε, τότε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί το θέμα ουσιαστικά. Αλλιώς τα προβλήματα θα είναι πάρα πολύ μεγάλα πλέον», υπογράμμισε ο κ.Λυκουρέζος.