Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
x

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή και η γελοιογραφία του Αρκά που «δώρισε» ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό.

«Βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης, έχετε ζητήσει σε ενάμιση μήνα 3 εξεταστικές επιτροπές. Τι έχετε πάθει; Φτάσατε στο σημείο να ζητάτε από τα αυτοδιοικητικά σας στελέχη να μην παραστούν σε εκδηλώσεις. Χάσατε και κάθε ίχνος αστικής ευγένειας. Φτάσατε στο σημείο αντί για ευχές να με λέτε κλέφτη στα γενέθλιά μου. Τα νεύρα δεν θα σας οδηγήσουν σε καλό» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα», στην Ολομέλεια της Βουλής.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «βροχή» τροπολογιών δήλωσε ότι η ΝΔ νομοθετούσε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

«Από τότε που έκλεισε η β' αξιολόγηση και είχαμε μία συμφωνία που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία και μία συμφωνία για το χρέος που ανοίγει δρόμους και άνοιξαν οι δρόμοι με την πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, δίνετε την αίσθηση, εσείς και οι βουλευτές σας, ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Μία για τον Καμμένο -δεν ξέρω αν επιμένετε αλλά τη ζητήσατε, μία για τον Βαρουφάκη ξανά ενώ η πρότασή σας είχε απορριφθεί σε προγενέστερη φάση, και τώρα για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας». «Είναι εξαιρετικό ρεκόρ, συνεχίστε έτσι», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας επισήμανε: «Δεν είναι μόνο οι εξεταστικές που ζητάτε -πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα για τα σημαντικά ζητήματα του παρόντος όπου υπάρχουν πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούμε- είναι και η εν γένει συμπεριφορά σας». «Ζητήσατε πριν από μία εβδομάδα από τα αυτοδιοικητικά στελέχη σας να μποϊκοτάρουν μία διαδικασία (σ.σ. τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια) που αφορά στην αυτοδιοίκηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση τους, επειδή θα ήταν εκεί ο πρωθυπουργός. Ακόμα-ακόμα δεν διστάσατε να βάλετε απαγορευτικό στα στελέχη σας και στον ίδιο τον ανιψιό σας. Τι έχετε πάθει; Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας, εμείς θα έπρεπε να ξινίζουμε το πρόσωπό μας με μία αντιθεσμική συμπεριφορά», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε, ακόμη, στον κ. Μητσοτάκη ότι έφτασε στο σημείο να χάσει και κάθε ίχνος της αστικής ευγένειας που τον διακρίνει κατά τα άλλα, όπως είπε. «Φτάσατε στο σημείο την ημέρα των γενεθλίων μου, αντί για ευχές να μου απευθύνετε ύβρεις, ότι είμαι ψεύτης και κλέφτης», υπογράμμισε.

«Τα νεύρα δεν κάνουν καλό» σχολίασε ο κ. Τσίπρας για τον πρόεδρο της ΝΔ και τον «παρότρυνε» αντί να ανακαλύπτει κάτι κάθε τόσο και να ζητά μία εξεταστική κάθε δεκαπέντε μέρες, «μήπως να φτιάχνανε στην Πειραιώς μία εξεταστική επιτροπή για να ανακαλύψετε την αιτία που σας προκαλεί τόσα νεύρα;». «Γιατί τα νεύρα, στο τέλος, δεν θα σας οδηγήσουν σε καλό», κατέληξε.

«Νομίζω ότι χρειάζεστε επειγόντως διακοπές» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι κακό να χάνεται η αίσθηση του χιούμορ στην πολιτική. Όταν απαξιώνετε τη διαδικασία της εποικοδομητικής κριτικής μέσα από μία γελοιογραφία έχετε χάσει αίσθηση με την πραγματικότητα. Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι και σε προηγούμενες εποχές έγινε κατάχρηση των τροπολογιών αλλά αυτό που κάνετε εσείς ξεπερνά κάθε όριο».

«Πόσες τροπολογίες έχετε καταθέσει; 159. Ειστε αυτός που ήρθατε στην εξουσία καταγγέλλοντας τον τρόπο που νομοθετούσε η κυβέρνηση. Οι πιο πολλές δεν είχαν να κάνουν με μνημονιακές δεσμεύσεις αλλά είναι ρουσφέτια που περνάτε για να εξυπηρετήσετε τις εκλογικές σας πελατείες», τόνισε.

«Λέτε ψέματα ότι η αξιολόγηση θα οδηγούσε σε απολύσεις. Υπήρχε ρητή αναφορά ότι δεν θα γίνονταν απολύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά

Απαντώντας και στα περί κοινωνικής ευαισθησίας του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης του υπενθύμισε: «Εγώ εκλέγομαι εδώ και πολλά χρόνια στη Δυτ. Αθήνα. Δεν έχετε το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Διότι κατεξοχήν σήμερα οι κάτοικοι των υποβαθμισμένων περιοχών της χώρας, πληρώνουν τις συνέπειες της δικής σας πολιτικής. Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό όταν μειωθεί το αφορολόγητο; Όταν μειωθούν και άλλο οι συντάξεις ποιος θα πληρώσει τη νύφη; Οι πλούσιοι ή οι φτωχοί;», διερωτήθηκε και κατέληξε:

«Αρκετά με την καραμέλα της ταξικής κοινωνικής ευαισθησίας».

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «δεν είναι όλα γνωστά». «Το τι έγινε δεν ξεπλένεται από το γεγονός ότι κερδίσατε άλλη μια εκλογή. Διότι οι συνέπειες εξακολουθούν να μας συνοδεύουν. Το τρίτο μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα αυτών των επιλογών. Το τέταρτο μνημόνιο είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής ανικανότητας μετά τον Σεπτέμβριο. Οπότε μην προσπαθήσετε να μας πείσετε ότι η περίοδος αυτή αφορά μόνο τους ιστορικούς. Ο κ. Βαρουφάκης έχει τεράστια ευθύνη. Μεγαλύτερη ευθύνη έχετε όμως εσείς που τον διορίσατε.Έχουμε ζητήσει δυο εξεταστικές: Για τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Καμμένο. Καλές διακοπές για να πάρετε δυνάμεις».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ