Skip to main content

Ιράκ: Σημαντική επιτυχία των δυνάμεων του στρατού στη Μοσούλη

Ο στρατός κατέλαβε την νοτιότερη γέφυρα επί του ποταμού Τίγρη και αποκτά πρόσβαση στα δυτικά της Μοσούλης, με σκοπό την πλήρη ανακατάληψη.

Οι ιρακινές δυνάμεις κατάλαβαν σήμερα τη νοτιότερη γέφυρα του ποταμού Τίγρη που παρέχει πρόσβαση στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης, στην ένατη ημέρα των επιχειρήσεών τους για την ανακατάληψη της πόλης και την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Οι στρατιώτες «ελέγχουν πλέουν την πρόσβαση στα δυτικά της γέφυρας» η οποία έχει καταστραφεί εν μέρει από τους βομβαρδισμούς», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Γιαχία Ρασούλ, ο εκπρόσωπος των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων. «Αυτό σημαίνει ότι η γέφυρα είναι υπό τον έλεγχό μας και από τις δύο πλευρές», πρόσθεσε.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο στρατός απελευθέρωσε την ανατολική Μοσούλη, τρεις μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης εναντίον του ΙΚ. Η «τέταρτη γέφυρα», όπως αποκαλείται, είναι η νοτιότερη από τις πέντε πάνω στον ποταμό Τίγρη. Οι υπόλοιπες έχουν καταστραφεί όλες και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Την Κυριακή ο ταγματάρχης Φάλαχ αλ Ουάμπνταν εξήγησε ότι το μηχανικό θα αναλάβει να κατασκευάσει μια γέφυρα ώστε να μεταφερθούν ενισχύσεις, πολεμοφόδια και άλλα υλικά στο δυτικό τμήμα της πόλης.