Skip to main content

Ηράκλειο: Φωτιά σε κατοικημένη περιοχή προκάλεσε αναστάτωση (video)

H πυροσβεστική υπηρεσία της κρητικής πόλης τέθηκε σε συναγερμό έπειτα από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:00 σε ξερά χόρτα μέσα σε κατοικημένη περιοχή

Σε συναγερμό τέθηκε γύρω στις 14:00 η πυροσβεστική υπηρεσία Ηρακλείου καθώς πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή του Γαζίου στον Δήμο Μαλεβιζίου, σε χώρο με ξερόχορτα και χαμηλή βλάστηση μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με το «cretapost.gr», από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσε δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες και πέντε οχήματα ωστόσο την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής επέτειναν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες, ακούστηκε έκρηξη πιθανότατα από κάποια φιάλη αερίου.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε φορτηγό που ήταν σταθμευμένο κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ οι προσπάθειες των πυροσβεστών επικεντρώνονταν στον περιορισμό της ώστε να μην επεκταθεί στα παρακείμενα οικήματα.

Από τις φλόγες δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε και αναφέρθηκαν άλλες ζημιές.
 
Λίγο μετά τις 15:30 η φωτιά είχε ελεγχθεί και στο σημείο παρέμενε δύναμη της Πυροσβεστικής προκειμένου να επέμβει άμεσα στο ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.