Skip to main content

Ηρεμία επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους Έβρου

Ελεύθερη η διέλευση από την Ελλάδα προς την Τουρκία αλλά όχι και η έξοδος από πλευράς Τουρκίας. Πολύ μικρός ο αριθμός των διερχομένων.

Ηρεμία επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος από μερίδα του στρατού στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικές αρχές των δύο τελωνείων, η είσοδος προς τη γείτονα χώρα παραμένει ανοικτή όχι όμως και η έξοδος προς την Ελλάδα.

Η κίνηση των διερχομένων προς την Τουρκία χαρακτηρίζεται μειωμένη έως ανύπαρκτη, αν ληφθεί υπόψη ο μεγάλος αριθμός Ελλήνων και Τούρκων που καθημερινά διέρχονται των συνόρων. Αρκετοί εκ των περιορισμένων ταξιδιωτών που έφτασαν από τα ξημερώματα στους δύο τελωνειακούς σταθμούς, σε Κήπους και Καστανιές, μετά την ενημέρωσή τους από τις αστυνομικές αρχές, για τη μέχρι στιγμής απαγόρευση της εξόδου από την Τουρκία, δεν εισέρχονται στη γείτονα. Επίσης, υπάρχει μικρός αριθμός κυρίως επιχειρηματιών και Τούρκων κατοίκων του εξωτερικού που επιστρέφουν στην πατρίδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, που επιλέγουν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους ευελπιστώντας ότι σύντομα θα αρθεί η απαγόρευση της εξόδου.

Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αρχές αναμένουν αυξημένη κίνηση μετά την άρση της απαγόρευσης εξόδου από την Τουρκία, ενδεχομένως και κατά τη διάρκεια της ημέρας, εκτιμώντας ότι ικανός αριθμός επισκεπτών που «εγκλωβίστηκαν» εκεί εξαιτίας των αιφνιδιαστικών εξελίξεων, επιθυμούν να εξέλθουν.