Skip to main content

Εισαγγελέας για τραπεζάκια, στάθμευση και παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

Οι δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται να διασφαλίσουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών στις πλατείες και τους πεζοδρόμους, ενόψει των Χριστουγέννων.

Εισαγγελική παραγγελία για περιστολή της παράνομης στάθμευσης, των τραπεζοκαθισμάτων και του παρεμπορίου, έδωσε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, εν όψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Ζήτησε από τον αντεισαγγελέα Φίλιππο Καρατσίδη - αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας - να μεριμνήσει για την «αντιμετώπιση φαινομένων που αποκλίνουν από τη νομιμότητα», στοχεύοντας στην προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται να διευθετήσουν την κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης και να διασφαλίσουν την ελεύθερη διέλευση των πεζών στις πλατείες και τους πεζοδρόμους, αποτρέποντας την κατάληψη δημοσίων χώρων από παράνομα τραπεζοκαθίσματα, δίκυκλα, παραπήγματα. Ανάλογες ενέργειες αναμένεται να γίνουν και για την περιστολή του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.

«Να ζητηθεί η συνδρομή των οργάνων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης και του ΑΤ Λευκού Πύργου. Να μου δοθούν σε μηνιαία βάση για τους μήνες Νοέμβριο, Δεκέμβριο 2017 και Ιανουάριο 2018 στατιστικά στοιχεία για τη δράση στους ανωτέρω τομείς. Τούτο διότι είναι προς το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου τα θεσμικά όργανα για την τήρηση της τάξης να καταβάλουν ιδιαίτερα την αντιμετώπιση φαινομένων που αποκλίνουν από τη νομιμότητα» αναφέρεται στην έγγραφη παραγγελία του κ. Τσόγκα.