Skip to main content

Εισαγγελική έρευνα για τη ύπαρξη λεγιονέλλας στο Παπαγεωργίου

Ζητεί να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν οι αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις της «σωματική βλάβης από αμέλεια» και οποιασδήποτε υγειονομικής παράβασης

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, μετά τις καταγγελίες για την ανίχνευση λεγιονέλλας στο δίκτυο ύδατος του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Ζητεί από την αντεισαγγελέα Αλεξάνδρα Ανδρέου να αναθέσει την έρευνα στη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκαν οι αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις της «σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο» και οποιασδήποτε υγειονομικής παράβασης.

Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ενοχής οι αστυνομικοί καλούνται να λάβουν ανώμοτες καταθέσεις από τους υπόπτους τέλεσης των αδικημάτων και στη συνέχεια να υποβάλλουν αναφορά με τα αποτελέσματα της έρευνας.
 
Στην εισαγγελική παραγγελία επισυνάπτονται και δημοσιεύματα εφημερίδων που βασίζονται σε σχετική καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για την ύπαρξη ύποπτου δείγματος σε ζεστό νερό του εν λόγω νοσοκομείου.