Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΙΒΑΝ ΣΑΒΒΙΔΗ

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα βρεθεί ενώπιον της αθλητικής εισαγγελέως - Κλήση και για Μίχελ, ΑΕΚ και αστυνομικούς που δεν τον συνέλαβαν λόγω αυτοφώρου

Τη διενέργεια επείγουσας αυτοπρόσωπης προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, από την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, καθώς δεν κατέστη δυνατή η αυτόφωρη σύλληψη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, αλλά και των υπόλοιπων τριών εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων και ο εν ενεργεία αστυνομικός που ανήκει στη φρουρά του επιχειρηματία. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο Εισαγγελέας ζητεί να κληθεί και ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Λούμπος Μίχελ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διαπιστωθεί εάν τελέστηκαν παραβάσεις του αθλητικού νόμου και του νόμου περί όπλων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατείχε και έφερε νόμιμα το όπλο. Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν στην εισαγγελέα οι άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι και οι άνθρωποι της ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ θα διερευνηθεί ποια ήταν η επιρροή της οπλοφορίας στους παράγοντες της διαιτησίας, κατά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, ο εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί γιατί δεν επενέβησαν οι παρόντες στο γήπεδο της Τούμπας αστυνομικοί και γιατί δεν υλοποίησαν την εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του ομογενή επιχειρηματία στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ